Heet van de Naald 9/9/2014 – 't Scheldt

Heet van de Naald 9/9/2014

ACTUEEL

Peterke

VERLINDEN

Wel wel, wat was dat voor een verfoeilijke daad van racisme, begin juni. Al drie maanden zijn ook wij er volledig ondersteboven van.  Wat zeg ik, ziek zijn we ! Een hele zomer wachten we op de aanhouding van het geboefte, de stoute mensen die – met schoolkrijtjes nog wel – het woord ‘neegers’ op de gevel van de in het groen verdoken fermette van VRT-journalist Peter Verlinden geschreven hadden. Onze Peter was er terecht het hart van in. In 27 praatprogramma’s en andere TV-journaals kwam hij oeverloos jammeren over dit onrecht, aangestaard door bijna tot tranen bewogen collega-journalisten, die hem geen halve kritische vraag stelden.  Bijvoorbeeld : waarom heeft u geen klacht ingediend bij de politie? Heeft U een foto van deze schanddaad?  Voor alle duidelijkheid: wij horen niet tot de 45,24 % van de bevolking die denken dat het woord er nooit gestaan heeft. Evenmin behoren wij tot de 39,89 % van de bevolking die denkt dat het kinderen geweest zijn (schoolkrijt, …). Laat staan dat wij tot de 13,84 % behoren die menen dat hijzelf of zijn echtgenote de daders waren.
Wij behoren tot de rest. Echt spijtig dus dat hij geen klacht ingediend heeft, en het woord meteen zelfs gewist werd.
Dat voor een journalist ..
Aangezien Peter Verlinden graag gezonde aandacht krijgt (met zijn suffe, slaapverwekkende reportages – herinnert u er zich één van ? – zal ‘t niet lukken), hier een interview met hem in de Campuskrant van de KU Leuven, oktober 2010.  http://nieuws.kuleuven.be/node/8617
Vooral de laatste paragraaf boeit (de voorlaatste is echt té melig voor publicatie in deze kwaliteitskrant). Hij beantwoordt tussendoor een sms naar een vriendin waarmee hij naar de cinema gaat. ‘Een goede vriendin, een Belgisch-Congolese van 26 met wie ik de passie voor Congo deel. Ik kan het niet helpen dat ik voornamelijk jonge vriendinnen heb. Het zijn mensen met passie, een doel in hun leven. Wie weet vind ik ooit iemand om die passie als partners te delen. Dat kan zich afspelen in België, maar ook in Afrika. Alles is mogelijk’.
Bon. Iemand die als een bronstige bonobo zijn gedreven zoektocht naar een jong vlees zo ostentatief etaleert in een universitair blad (bij Dag Allemaal waren ze niet geïnteresseerd in dit zielig gezwets, bij Story kwamen ze niet bij van het lachen)… ‘t is zelden gezien en niet een klein beetje gênant. Peterke outte zich hier zowaar als een onvervaard macho (‘ik kan het niet helpen dat ik voornamelijk jonge vriendinnen heb’)  op zoek naar een schone madam.
Het is eens iets anders dan de dagelijkse advertenties in HLN : Univ. gesch. ambt. mt grt pnis zkt vrijbl rel met jng vr tss 18 – 22 jr, lfst zwrt. Dk zn gn probl, intgd.
Vier jaar later blijkt het dus gelukt te zijn. Proficiat Peter! Wat zeggen we : driewerf hoera voor Peter, de ‘hunk‘ van de VRT ! Eat this, Jambers! Wordt zijn huiselijke geluk dan plots voorzekers verstoord door een nooit gevonden racistisch stuk vreten dat (met krijtjes !) zijn woning belaagt.  Wij van onze kant hopen dat Peter er inmiddels bovenop is. Het is een taaie, maar toch.
Ons Peterke heeft overigens al lang iets met zwarten; hij was lid van het Vlaams Blok, en stichtte zelfs met veel enthousiasme de Mechelse afdeling ervan. In een echt zwart gat zat hij toen, volgens insiders.
Dat gecollaboreer met het VB was – zo beweerde hij snel – ‘om studieredenen’.  Doet ons denken aan dat standaard-excuus dat  zoveel paljaskes bovenhalen wanneer ze gepakt worden met pedofiele toestandjes op hun laptop ‘om studieredenen’…  Jaja.  Is eens iets anders dan ‘het was maar om te lachen, meester’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *