ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 9/11/2015 – 't Scheldt

Heet van de Naald 9/11/2015

ACTUEELHEET VAN DE NAALDPLATBROEKERIJ
De Zwarte Pieten zullen er bij de intrede in Antwerpen op zaterdag 14/11 alsnog anders uitzien als gevolg van de halfslachtige vis noch vlees houding van  N-VA schepen Koen Kennis. Eerder waaide het nieuws van de kunstmatig opgeklopte heisa rond de zwarte kleur van de Pieten in Nederland over tot in Antwerpen.Koen Kennis schepen voor o.a. Toerisme en Middenstand in Antwerpen rook mediabelangstelling. Onder het voorwendsel de Antwerpse middenstand een extra daalder te laten verdienen liet de lookalike van Kamiel Spiessens in De Telegraaf een boodschap  afdrukken onder de titel ‘Piet blijft zwart in Antwerpen‘. Hierin liet de onversaagde schepen weten dat de brave Nederlandse kindjes en hun ouders allemaal welkom waren om het blijde intrede van Sinterklaas met echte Zwarte Pieten bij te wonen in Antwerpen.
In Antwerpen plooit het NVA /CD&V/VLD stadsbestuur immers niet voor non-argumenten.
Nog geen week later raakte echter bekend dat de zg. anti-racistische lobby gedreigd had om boel te zullen maken in Antwerpen … met als gevolg  dat de Pieten niet zwart maar geveegd zullen zijn.
Dat men niet overal zo platbroekerig is als in Antwerpen werd dit weekeinde in diverse Vlaamse steden aangetoond.
In Wijnegem,Tienen, Halle, Kortrijk, Diest, Aarschot,  ..werd de goedheiligman feestelijk ingehaald en werden de Zwarte Pieten dit jaar hetzelfde geschminkt als de vorige jaren: helemaal zwart. Geen vijftig tinten zwart dus, zoals ze zaterdag in Antwerpen verwacht wordt.
Zware en zwarte afgang voor schepen Koen Kennis en voor Antwerpen.RAMMER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *