ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 7/1/2015 – 't Scheldt

Heet van de Naald 7/1/2015

ACTUEELBlatt LeserDE SPLEET VAN VERSPEET

Stel u voor. De adjunct-korpschef – tweede in rang dus – van de politie van Barcelona, Lyon of Amsterdam rijdt in beschonken toestand (met zijn dienstwagen nog wel! een stadsgenoot aan. Hij begint onmiddellijk een ruzie met de betrokkene, en weigert een ademtest bij de inderhaast door zijn slachtoffer opgeroepen politieagenten. Slachtoffer dat bovendien beweert dat de straalbezopen adjunct-politiechef ‘ervandoor wilde gaan’. Vluchtmisdrijf-in-spe dus. De adjunct-korpschef (waarover al eerder klachten waren wegens agressief gedrag én vanwege dronkenschap) wordt na een betaalde vakantie van een jaar gewoon terug in zijn functie hersteld. Een beslissing van zijn de korpschef, dhr. Serge Muytters.
Dergelijke toestanden kunnen natuurlijk niet in steden zoals Barcelona, Lyon of Amsterdam, die door ernstige mensen bestuurd worden.Het kan echter wel in Antwerpen. Daar mag de held in kwestie, Glenn Verspeet (bijgenaamd Glenn de Scheet), rustig zijn jobke terug opnemen. De dienstwagen is ondertussen hersteld. In een stad met een burgemeester die van een kordate aanpak van alle mogelijke wantoestanden lijkt dit nogal raar. Niet voor Serge Muyters. Die ziet er geen graten in. ‘Spleetje heeft zijn straf uitgescheten’, giechelde hij naar verluidt.
Wat voor straf Verspeet gekregen heeft van de politierechter is onbekend. Het interesseert ons ook niet. Wij betalen met zijn allen belasting voor een goed functionerende politie. Als dan toplui van de politie die zo zat als een kanon hun stadsgenoten van de weg maaien, ze dan wat intimideren en tot slot een alcoholcontrole weigeren dan kijken we verbaasd toe; niet echt het soort volk dat we verwachten aan de top (!) van een betrouwbare politie. Het doet ons denken aan de tolerantie van Louis Tobback, die eveneens het dronken wangedrag van zijn politiechef Hugo Michiels tolereerde, toen die op 24 augustus 2003 zowat hetzelfde deed. Deze Hugo Michiels nam achteraf zelf dan maar zelf ontslag. Dergelijk fatsoen ontbreekt gladjanus Glenn Verspeet totaal. Jammer dus voor de geloofwaardigheid van onze politie, die toch voor zware uitdagingen staat. Ook binnen het korps leeft dit. Een gewone politieman moet zich dit niet permitteren. De grapjes die op de het politiehoofdkwartier op de Oudaen de ronde toen besparen we u, aangezien dit een verfijnd en hoogstaand tijdschrift is. Wat er trouwens te lachen valt met de spleet van Verspeet en wat Muytters te maken heeft met dit voor ons, gezonde jongens, duister en totaal oninteressant lijkend onderdeel van het lichaam van een flik is ons volledig onduidelijk.We willen er zelfs niet naar gissen.***Reactie van Lezer:Is die Verspeet soms ook een ‘verkeerde’, een ‘jeannet’? L.E.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *