Heet van de Naald 5/8/2014 – 't Scheldt

Heet van de Naald 5/8/2014

ACTUEEL IMarianneke-FrangipannekeHet jeukte wel serieus bij Europees voorzitter Jean-Claude Juncker om een vrouwelijke commissaris in zijn Commissie te loodsen. En voor wie spreidde hij beter het bedje dan voor Marianne Thyssen (CD&V) die al 23 jaar in het Europees parlement zetelt?
Wat hoopt Juncker van Marianne te zien te krijgen? Meestal steekt zij enkel hooghartig haar stengelnek uit boven het politieke maïsveld, maar op een recente foto in De Morgen kregen we zowaar een zicht op haar christendemocratische dijen. Blijkbaar heeft dat geholpen om haar in de juiste positie te doen belanden. Kris Peeters – die ooit als broekje solliciteerde bij zelfstandigenbond Unizo toen Thyssen daar aan het roer stond – heeft zich voor haar opgeofferd, zo luidt het in CD&V-middens.  ‘Marianne heeft de partij gered in moeilijke tijden’, klinkt het steevast. Eigenlijk heeft ze weinig meer gedaan dan evenveel beloftes breken aan beloftevolle mensen in haar krimpende partij dan al haar voorgangers dat al zo diepchristelijk deden.
Juicht, o Belgen, met zo’n superieure madame om de Europese commissies te doen. Maar pas echt plezant  wordt het als Marianne haar baardknaap van een man meebrengt naar haar dure recepties..Pimpernel   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *