ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 5/10/2015 – 't Scheldt

Heet van de Naald 5/10/2015

Maatjes

De stoten van een man uit Schoten

LVDK, de actief gepensioneerde politiek hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws, gaat in zijn jongste maandagse column tekeer tegen Bart de Wever en zijn schepen Koen Kennis. Niet verwonderlijk vanwege de fervent tricolore mijnheer Van der Kelen. Maar nu ergert de Schotenaar zich geel en groen aan… Zwarte Piet.

Schepen Kennis heeft Nederlanders groot en klein immers naar Antwerpen uitgenodigd voor de blijde intrede van de Sint en zijn zwarte Zwarte Pieten, die in een aantal Nederlandse steden persona non grata zijn vanwege racistisch en herinnerend aan slavernij en koloniale verledens. Dat vindt niet alleen een minderheid van de bevolking maar ook de VN. Zodus.

Vroeger kon je dat soort satire enkel lezen in ’t Pallieterke’, roeptoetert Van der Kelen. Satire? Welke satire?
Volgens Van Dale een hekeldicht of een uiting waarin iets of iemand bespottelijk wordt gemaakt.
Volgens Homo Criticus maakt uitsluitend LVDK zichzelf bespottelijk. En wel om tweeërlei redenen.
Eén: hij doet alsof hij het satirische weekblad ’t Scheldt niet kent. Twee: door te verwijzen naar de eerste peilingen van het nieuwe politieke seizoen (waar burgemeester De Wever overigens heel goed uitkomt), laat hij zijn misprijzen voor de partij van de Antwerpse burgemeester duidelijk blijken.
En hij speelt Koen Kennis de Zwarte Piet toe.
Volgens LVDK die vanuit zijn groene Schoten dagelijks Antwerpen bezoekt, is er in Antwerpen nauwelijks wat veranderd sinds de burgemeesterswissel. Er rijdt meer politie rond, maar die stapt zelden uit de minibus. De files op de Ring blijven even ergerlijk en nog één zo’n jaar en de Sinksenfoor verdwijnt naar Spoor Nergens.
Aldus LVDK.
Homo Criticus
vraagt zich nu af of LVDK de jongste jaren misschien niet in Schoten maar op Pluto heeft gewoond. Hij heeft blijkbaar geen weet van dreigingsniveaus die meer beveiliging noodzakelijk maken, van drukkingsgroepen die dwars gaan liggen voor elk wegenplan dat niet op de Kanaaltunnel lijkt of van die handvol Zuidbewoners (of -eigenaars) die de Sinksenfoor per se weg wilden van de Gedempte Zuiderdokken.
In zijn De Wever bashen krijgt LVDK nu steun uit een onverwachte ‘rode’ hoek. Marcel Vanthilt – zelf een ingeweken Limburger – zegt in een column op deredactie.be zich te schamen voor de lelijkheid van het Antwerpen à la N-VA. Als ‘Antwerpenaar’ nota bene. Alleen het Eilandje met zijn ‘prachtige’ torengebouwen vindt in zijn ogen genade.
Maar dat is dan ook geen verdienste van ’t Stad, maar van de privé. Sic.
Misschien moeten LVDK en MV eens gezellig samen gaan tafelen. Maar dan niet in The Jane, want da’s niet op het Eilandje.

Homo Criticus

*

Kent LVDK ‘t Scheldt?
Wij hebben regelmatig met LVDK de tafel gedeeld. Bijna uitsluitend in restaurants met een of meerdere Michelinsterren. Is het geheugen van LVDK zo slecht dat hij dat vergeten is? Bovendien was LVDK één van de sprekers op een Rederijkersavond van ‘t Scheldt.
Is hij dat ook vergeten?
Hij schijnt nogal rap en veel te vergeten. Bijvoorbeeld hoe die politieke gangster, collega van Verhofstadt, het ontslag eiste van LVDK bij HLN.
BM
***
Wij ontvingen deze reactie van LVDK:
Merci Bert ! There is nothing like bad publicity. Groetjes, Luc  Verstuurd vanaf mijn iPad

***

Dit artikel verschijnt in ‘t Scheldt nr 1210

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *