Heet van de Naald 4 jul – 't Scheldt

Heet van de Naald 4 jul

HEET VAN DE NAALD

OPENING TENTOONSTELLING ‘EXPO VRIJDENKERSRUIMTE’
TWEEDE KAMER DEN HAAG (04/07/2008)
‘Met de vrijdenkersruimte bieden VVD en PVV kunstenaars, columnisten en cartoonisten, die op de een of andere manier te maken krijgen met censuur, de mogelijkheid om hun werk tentoon te stellen’. (Tekst op uitnodiging)

 

Een initiatief van de VVD van Marc Rutten en de PVV van Geert Wilders. De tentoonstelling in Den Haag werd geopend onder massale persbelangstelling. Uit Vlaanderen was (alleen) ‘t Scheldt aanwezig. De plechtigheid werd bijgewoond door de ouders van de vermoorde Theo van Gogh (foto onder links) en door de bescheiden op de achtergrond blijvende directeur van uitgeverij Xtra, uitgever van de tekeningen van Gregorius Nekschot (foto rechts onder).
Fleur Agema (Kamerlid PVV) ‘Onze vrijheid is in het geding. Wij moeten onze vrijheid terug veroveren’ (foto rechts boven).
Marc Rutten (fractieleider VVD) opende de tentoonstelling en verwees in zijn rede naar de ettelijke recente incidenten met betrekking op de persvrijheid in Nederland: ‘Ik ga u niet vertellen dat u deze werken mooi moet vinden…’ (foto links boven, samen met moeder van Theo van Gogh.
Er waren geen Kamerleden van andere partijen aanwezig, noch de Nederlandse Moslimomroep en evenmin de Arabische tv-zender Al Jazeerah.

 

Tekeningen van Gregorius Nekschot verschijnen regelmatig in ‘t Scheldt.
Wij danken de uitgever voor zijn medewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *