ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 3-3-2017 – 't Scheldt

Heet van de Naald 3-3-2017

Maatjes

Kranten zijn als biefstuk

Homo Criticus verontschuldigt zich in deze periode van Veertig Dagen Zonder Vlees voor de vergelijking, maar men krijgt dezer dagen – en eigenlijk langer dan dat – het nieuws geserveerd naar eigen smaak. Bij biefstuk is er de keuze uit bleu, à point en bien cuit. Bij de berichtgeving zoekt u uw gading bij niet gecheckt (zoals op de sociale media), halve leugens (zoals uit de context gerukte feitjes) en goed gebakken lucht, het zogenaamde nepnieuws.

Neem nu het geval Unia. Door Betje en Zuhal en ‘verzuurde’ Vlamingen beticht van polariseren en praatpaal voor klagende allochtonen. ‘Nepnieuws!’ klinkt het verontwaardigd bij het ruimhartig gesubsidieerde voormalige Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Maar… in een gelekte e-mail noemt een van hun juristen de veroordeling van een dood-de-Joden roeper ‘krom-spraak’. En in hun raad van bestuur, met de opvolgers erbij gerekend bijna twee voetbalploegen groot, zetelen wel Selahattin, Hasan, Malik en Khadija en een vertegenwoordiger van de Duitstalige gemeenschap in kwesties die haar aanbelangen, maar geen enkele Joodse vertegenwoordiger. Ofwel bestaat antisemitisme niet, ofwel zijn die paar duizend Joodse Belgen verwaarloosbaar als kiesvee. Schrap wat past. Uit politiek correcte angst zich te verbranden aan islamofobie, worden heel wat nieuwsfeiten bleu gebracht.
If it walks like a duck, quacks like a duck, looks like a duck, it must be a duck. Zo redeneert Homo Criticus. Niet zo onze journalisten…

Lees verder in ‘t Scheldt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *