Heet van de Naald 3.12.2017 – 't Scheldt

Heet van de Naald 3.12.2017

Manu Ruys
Een van de laatste echte grote joernalisten
god hebbe zijn ziel en mijn medeleven aan de nabestaanden.
Ghislain B*Bert,  Met het overlijden van Manu Ruys verdwijnt weer een van die mensen die het naoorlogse Vlaanderen
in de vaart der volkeren opstootte. Een echte heer van stand die niet bezweek voor de vele verleidingen waaraan een beoefenaar van de journalistiek blootstaat, zoals uw redacteur treffend zegt. Slechte vrouwen; geld en gevlei van de machtigen.
Hij was het ‘t Scheldt goed gezind.
Ik wens je Bert nu al een goed jaareinde en een voorspoedig begin van 2018. Wim D
*Ziezo we hebben onze portie anti Trump weer gehad.Ene Roy Moore republikein waarvan ik nooit heb gehoord heeft zijn senaatszetel in Alabama verloren aan een democraat waarvan ik ook nooit heb gehoord. Hiermee slaan onze media mij weer om de oren. Zouden ze zich niet beter bekommeren om onze problemen of hebben we er geen?
Hoeveel maal hebben we het al gezegd maar die Amerikanen willen naar ons niet luisteren.
M Strobbe.*Geachte RedactieGeachte ‘Ik heb zo eens zitten nadenken en ben tot de vaststelling gekomen dat na de kopvodden en de sportnikab nog ruimte bestaat voor het halal inlegkruisje. Kan u mij helpen? Vriendelijke groet’,
WillyRedactie:Hahaha! Een inlegmaantje? Wel opletten met de puntjes bij het zitten Homo Criticus***GeachteAls aandachtig lezer sta ik toch even sceptisch over de percentage kiezers voor CDNV en Vlaams Belang aan gemeten door Rammer en Ephimenco. CD&V Krijgt een royale 8.9 % en VB 3.7 %.
Volgens de peilingen,niet altijd betrouwbaar, zou
N-VA de grootste blijven maar toch ongeveer 6% verliezen en een deel daarvan zou naar de oude schaapstal VB terug keren.
Dat ze bij de tseven niet elke dag de hoogmis lezen is waar, maar 8.9 % is een mager beestje. Waar gaan deze stemmen van drie verliezers naar toe? Toch niet allemaal naar de utopisten van geitenwollen sokkendragers?
Zonder glazen bol wacht ik de uitslag van de verkiezingen af.
Marcel Strobbe*Ephimenco weet het
Wanneer deze soms nogal geloofwaardige schrijver zegt dat het VB nu op 3,7 % uitkomt,
en er in peilingen sprake is van ongeveer 10 %, dan vergist deze man zich maar liefst met meer dan 250 %. Hoe geloofwaardig ben je dan en … ben je al die tijd dan al geweest. Hetzelfde wanneer hij Geert Wilders en Filip Dewinter als populisten benoemt. Wanneer linkselaars geen tegengewicht vinden om personen die de stem van het volk vertolken, de mond te snoeren, dan zijn het populisten.
In dezelfde stijl hebben diezelfde linkselaars zichzelf de titel van progressieven opgekleefd. Je weet wel, progressief zijn, is vooruit zien.
De anderen zijn dan de achterlijke conservatie-ven. Laat mij dan maar eens weten, bv. hoe progressief het rooie, corporatistisch en middel-eeuws ABVV is.
Marc ML-B***Net ‘t Scheldt 1313 (aankondiging) ontvangen. Zeer gestoord door foutjes in artikel van Rammer over Kris Peeters in Antwerpen: “Kinderarmoede die” in plaats van “kinderarmoede dat”….Groetjes Jos S.*
Ik las net onderstaande  opmerking van Jos S.***Net ‘t Scheldt 1313 (aankondiging) ontvangen. Zeer gestoord door foutjes in artikel van Rammer over Kris Peeters in Antwerpen: “Kinderarmoede die” in plaats van “kinderarmoede dat”….Groetjes Jos S.***Sarcastisch zou ik kunnen schrijven :Zeer gestoord door onterechte commentaar van Jos S… hij heeft te vluchtig het artikel gelezen. Het is een citaat van Den Boer… er staan wel degelijk aanhalingstekens in de tekst…
De taalfout is dus voor rekening van de vice eersteminister en minister van werk, economie en consumenten, belast met buitenlandse handel
Rammer😈***
Nog geen reacties op het “ARABISCH en ander gebrabbel” op de Vlaamse scholen? Mvg Louisa VH
***NIEUW AANPLAKBILJET VAN ‘SAMEN’Samen*** Ik kies…Excuses, dan ga ik voor John Crombez samen met Meyrem Almachi . Mg,  Jacques
***
‘t Is niet moeilijk om van 33 naar 10,2 % af te zakken wanneer een “een nieuwe bevolking” stijgt van 10,2 naar 33 %.  Men is, als rasechte Antwerpenaar, bijna een witte bezienswaardigheid en “boerke Naas” in eigen stad.
Daar loert etwa, daar roert etwa, doch …!  ‘t Nieuwe volkje kweekt als konijnen en leeft vrijwel gratis, terwijl “onze inboorlingen”, gebukt gaan onder allerlei taksen en belastingen op ‘t gepresteerde werk en met wat rest, nauwelijks een klein gezin kan voeden en behoorlijk doen wonen.
‘t Is echter begrijpelijk dat nieuwkomers niet kunnen werken. Die sukkels hebben, achterin hun luxe-wagen, hun tapijtje, om erop, 5 keer per dag met hun kont opwaarts te gaan liggen.  Laat dàt volkje dan maar eens in de bouw, aan de haven of bij De Lijn werken of überhaupt, werken in ‘t algemeen.
En, vanop ‘t Schoonverdiep, ziet men, inderdaad, dat het goed is.
Op Linker-Oever echter ziet men, van op elk “verdiep” dat het niet goed is maar daar wonen enkel ouderen en die “piepen” niet te lang meer. En verder  …………… wie doet minstens één poging om het gevolg en vervolg tégen te houden?
MvG  Yentl
***Stoute meneer
Na een schitterende overwinning in het ‘Huis van Afgevaardigden’ betreffende de belastinghervor-ming… heeft die stoute meneer uit Washington weer een klinkende overwinning behaald als het ‘Hooggerechtshof van de VS’ zijn inreisverbod goedkeurde…(met 7 tegen 2 stemmen) foei…    usa-american-flag-gif-3
Groetjes,
Wim
***Op onze webpagina www.tscheldt.be kan u elk artikel waaronder dit ikoon
Is geplaatst,  gratis lezen. Gewoon aanvinken.
Nog slimmer is u nu abonneren.
Dan krijgt u ’t Scheldt tot einde december 2018. Gunstvoorwaarden voor 65+-sers.
Bovendien krijgt u enkele extranummers
én de speciale uitgave van Ernest Claes
Een gerechtelijke dwaling’ gratis toegestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *