ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 3-02-2016 – 't Scheldt

Heet van de Naald 3-02-2016

Maatjes

Het betoog van een ranzige viroloog

Trouwe lezers weten dat Homo Criticus een groot bewonderaar placht te zijn van Prof. Dr. Bob Smalhout, een erudiet, diepmenselijke en bevlogen man die dankzij zijn columns in De Telegraaf en in ’t Scheldt een ware huisvriend was voor duizenden lezers en lezeressen.
Mijn respect en adoratie voor wijlen Bob Smalhout is sinds kort nog groter geworden en wel door toedoen van een andere professor dokter, namelijk de alomaanwezige, alwetende viroloog, griepcommissaris, Facebookfanaat, roeptoeter en stokebrand Marc Van Ranst.

Nadat de West-Vlaamse gouverneur de bevolking had opgeroepen om illegale ‘vluchtelingen’ geen voedsel te geven om Calaisiaanse jungletoestanden te voorkomen, kreeg de viroloog een acute aanval van hondsdolheid. “Fascistoïde onzin”, brieste hij. En: “Dit is de schaamte voorbij. En deze huichelaar zit dan ’s zondags waarschijnlijk als brave CD&V’er in de kerk iets vaags godvruchtig te prevelen over ‘naastenliefde’ en ‘de hongerigen spijzen.’”

Dat die mannen geen asiel willen aanvragen in Frankrijk of België maar desnoods in een koelwagen vol varkensvlees (echt gebeurd, red.) naar Engeland willen, daar staat Van Ranst niet bij stil. Wie het niet eens is met Van Ranst en zijn clan & co wordt ervan beschuldigd het verschil niet te maken tussen stakkers van vluchtelingen en friet stelende kustmeeuwen.

Als onze vriend viroloog eens wat minder op zijn Facebook zou zitten (waarover zo meteen meer), dan zou hij met een zak Belgisch seizoensfruit (hij eet geen vruchten uit ‘bezette gebieden’) naar Zeebrugge kunnen afzakken, waar een aantal bezorgde burgers dakloze Midden-Oosterlingen verzorgen met bokes met choco of confituur en ’s avonds hete tomatensoep en kip met rijst en curry. En tussendoor een rijstwafel of een banaan.

Het smoelenboek van Van Ranst dus. Daarin oreert hij dat het conflict in het Midden-Oosten vergelijkbaar is met de holocaust, dat Israëli zich net als de nazi’s een superieur volk noemen en heeft hij een vriendelijk woord over voor Moshe Aryeh Friedman, de jood met een stevige hoek af, bekend van zijn innige omhelzing van voormalig Iraans president Ahmadinejad en zijn pogingen om zijn zonen naar een meisjesschool te sturen en vice versa. Slechts één keer plempte Van Ranst een item over de ebola-crisis, terwijl virussen toch zijn core business zijn.

Homo Criticus herinnert zich daarentegen wel Van Ransts angstaanjagende voorspelling in verband met de Mexicaanse griep, ook wel bekend als varkensgriep, waaraan de wereld in 2009 dreigde ten onder te gaan. Het virus zou in ons land zeven levens per dag eisen en dus werden er 12 (twaalf) miljoen vaccins besteld en een rampenplan uitgedokterd wie als eerste aan de beurt was. Toen bleek dat de kans om te sterven door deze virussen even groot was als neergeschoten te worden door vier Russen. Zouden die gigantische reserves niet kunnen worden gemodifieerd in vaccins tegen mazelen? Naar verluidt is daar een grote vraag naar in Calais en Duinkerke.

Toch gelooft Van Ranst in vaccins, zij het heel bijzondere. Gevonden op zijn Twitter-account: “Ik ben al jaren gevaccineerd tegen extreemrechtssitis en ben dus immuun voor het N-VA/VB virus.”

Homo Criticus vraagt zich nu af wanneer dokter Van Ranst zijn diensten gaat aanbieden bij Geneeskunde voor het Volk/PVDA.

Homo Criticus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *