ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 29/6/2014 – 't Scheldt

Heet van de Naald 29/6/2014

ACTUEEL

In volgend nummer

C’EST PAR LA TÊTE

QUE LE POISSON POURRIT

*

CARL DRABBE,

DE INTELLECTUELE UITGEVER

(DENKT HIJ)

VAN UITGEVERIJ PELCKMANS

IS EEN VIS

Adriaan van Gansen

In ‘t Scheldt nr 1147 reacties op het artikel van de ex-VVB-er Carl Drabbe. Dat is de man die nog geen enkele keer een boek heeft uitgegeven dat succesvol was.
Jaar na jaar verliest uitgeverij Pelckmans een deel van haar pluimen. De uitgeverij is zo laag gevallen dat ze een boek uitgeeft (op verzoek van zelfs een nuchtere) Drabbe van Dyab Abou Jahjah.

In De Tijd (21/6/2014) schrijft Rik van Cauwelaert: ‘Zijn boek… is een komisch werkstuk. Jammer genoeg bedoelt de auteur het bloedernstig...’)

Dyab Abou Jahjah is de man die door vele Libanezen beschouwd wordt als zijnde een agent van de Mossad en daarom is moeten vluchten uit Libanon. Maar door evenveel anderen beschouwd wordt als doelwit van de Mossad en om dezelfde reden de benen heeft genomen. ‘Ik kan beter in Borgerhout de boel op stelten zetten...’

Carl Drabbe vond dat sujet de moeite waard. Uitgeverij Pelckmans is het door Carl Drabbe gewoon slecht verkopende boeken uit te geven.

Lees in ‘t Scheldt het artikel van Johan Steels (Malle Drabbe) als van Bert Deckers, hoofdredacteur van Rechts Actueel als van Adriaan van Gansen (Human Relations).

Adriaan van Gansen

*

Geachte redactie,

u vergist zich in de schrijfwijze van de naam van de heer Drabbe. Het is Karl met een K en niet met een C.

Hoogachtend,

ED

*

Zo schrijft hij het, inderdaad met een Duitse K. Maar, als hij alles verbrandt wat hij aanbeden heeft, zal Karl binnenkort heel spoedig  met een Franse C geschreven worden…
Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *