ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 28/5/2014 – 't Scheldt

Heet van de Naald 28/5/2014

ACTUEEL

Wodkakanon en Tante Vaat nieuwe hoofdredacteurs Gazet van Antwerpen

Terwijl in het kader van de herstructurering na de fusie van Concentra (Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg) en Corelio (Het Nieuwsblad, de Standaard) elke medewerker siddert voor zijn/haar ontslag, is er een nieuwe top benoemd bij de redactie van Gazet van Antwerpen ter vervanging van Pascal Kerkhove. En de winnaars zijn: Rudy Collier en Kris Vanmarsenille.
Daarmee zorgt GvA voor een grotere verrassing dan de winst van Conchita Wurst alias de Vrouw met de Baard op het Eurovisiefestival.
Want, zeg nu zelf, Rudy Collier, da’s toch die kerel die geen enkele redactie aan boord wilde houden, van De Morgen tot ATV?
COLLIERDe man die in de persgelederen ook bekend staat als het wodkakanon en die bij GvA alleen stukken schrijvelt over toprestaurants waar hij oeverloos en schaamteloos mocht dineren en vineren. In het blinkende stadsmagazine bij GvA CittA geeft hij wekelijks zijn vriendjes de gelegenheid om eindeloos te mekkeren over BV’s of would be BV’s en verdrinkt hij de lezers – zo die er al zijn – in proeverijen van wijn en koffie.
O ja, ook restaurants worden besproken door een anonieme proever, maar dan wel eethuizen waar Collier waarschijnlijk zelf de neus voor ophaalt.
CittA behoort dan ook tot het duurste papierafval na glossy magazines als Vogue.Met Kris Vanmarsenille heeft GvA dan weer de eerste vrouwelijke hoofdredacteur, maar dat is misschien haar enige verdienste, al kan een mens zijn geslacht niet kiezen. Vanmarsenille begon haar carrière bij de krant in een van de regiokantoortjes die GvA indertijd had, maar mocht zich de jongste jaren nieuwsmanager en chef Magazine noemen.
Een magazine die naam nauwelijks waardig, waarin vooral de consumententests op de lachspieren werken door hun onbenulligheid. Keukenrollen, paaseieren, afwasmiddel, zilverpoets… je kan het zo gek niet bedenken of het wordt ‘getest’ door vaklui als Peter Van Asbroeck of überhuisvrouw Tante Kaat, u weet wel die Nederbelgische die de Vlamingen geurloos en vlekkeloos door het leven leerde gaan.
Geregeld slaat chef Vanmarsenille zelf ook aan het testen. De Tante Vaat van de Frut als het ware. Daar kan TestAankoop nog een puntje aan zuigen. Het vernuft van Kris Vanmarsenille is zodanig dat aan haar een groot politica is verloren gegaan. Dat bedoelen we uiteraard ironisch. Een bron dicht bij de redactie fluisterde ons volgende anekdote in het oor. Toen op 9/11 enkele redactieleden rond het televisietoestel geschaard stonden en zagen hoe een vliegtuig zich in de Twin Towers boorde, oordeelde de chef: “’t Is wel in Amerika, maar we zullen toch een fotoke geven.” Waarop Vanmarsenille vol ongeloof werd aangestaard.
Dat dit een terroristische aanslag was, zag zelfs Maria van de kantine in.Is dit nu kwade wil van ons of smeedt het Mediahuis snode plannen om Gazet van Antwerpen naar de verdoemenis te helpen? Wat alvast te denken over de titel bij een stukje over de paus die het celibaat geen geloofsdogma noemt?
Paus zet deur op kier voor ongehuwde priesters
Ha ja, want tot nu toe zijn alle priesters gehuwd. Sic transit gloria Frutensi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *