ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 27/8/2014 – 't Scheldt

Heet van de Naald 27/8/2014

Benieuwd dat we nu zijn!

 Patrick Janssens stelde dat hij de vergoeding als uittredend parlementslid (ruim 200 000 euro) zou laten vallen als hij een job vond ‘die evenveel betaalde als parlementslid’. Hij wordt nu dus directeur bij Genk. Iedereen kent de extreme weddes die in het voetbalmilieu betaald worden.
Steven Martens, die kale kwebbelaar die de KBVB leidt (en vergeten was een hotel te annuleren ; 300 000 euro foetsie) verdient ruim 400 000 euro. Benieuwd dus of Patrick voor één keer woord houdt… Met ons slecht karakter citeren we De Standaard, 24 juli 2001. ‘Ook Agalev zal in september proberen de verdubbeling van de uittredingsvergoeding voor kamerleden ongedaan te maken (DS 20 juli). Eerder liet SP-voorzitter Patrick Janssens weten dat zijn partij zich hiervoor gaat inzetten’.Nu is Patrick Janssens een man van principes. Toch van één principe, namelijk dat hij geen principes heeft. Herinner U zijn bochtenwerk in de Lange Wapper Saga (‘walk and don’t look back’,  wauwelde hij over die brug, om later toch zijn kar te keren). Ging hij overigens geen doctoraat over stadsontwikkeling schrijven? In London?
Ach, allicht kwam hij dan toch tot de vaststelling dat hij daar nu ook weer niet veel van af wist.  Eigenlijk heeft hij zijn hele leven mensen in de steek gelaten. Zijn werkgevers, zijn partij, zijn stad, zijn kiezers, zijn collega’s, zijn voetbalclub, zijn naasten.
De meest bedrogenen zijn natuurlijk de socialistische partijmili-tanten en kiezers. Massaal steunden ze hem. Jarenlang.
Na Bart de Wever had hij dan ook de meeste stemmen in Antwerpen, op die schitterende verkiezingsdag in oktober 2012. En wat deed meneer?
Door zijn lompe arrogantie liet hij zijn eigen Stadslijst splitsen waardoor de rechtse coalitie er kon komen. Het is louter dankzij de talrijke ‘socialistische‘ stemmen op deze ‘stadslijst‘ dat de CD&V-ers verkozen konden geraken.
Moet leuk zijn voor die linkse kiezers. Dankzij hun stem én het geknoei van Patrick J. zit BDW op de burgemeestersstoel.  Daarna bolde PJ het dus af.  Liet zijn kiezers een tweede maal  in de steek. Oppositie was niets voor hem, betaalde te weinig.  En in mei, bij de parlementsverkiezingen liet hij de sp.a helemaal achter. Deed niet mee met de verkiezingen.
Liever die uittredingsvergoeding! Drie maal kraaide de haan dus. Terwijl de socialisten toch jarenlang zwaar in hem geïnvesteerd hadden. ‘De liefde tussen de Stad en mij is uit‘ pruilde hij onlangs in De Morgen. Inderdaad. Niemand moet hem nog, deze onbetrouwbare, ontrouwe, zelfingenomen paljas.
Nu verhuist hij dus naar Limburg. Naar het condomium van Steve Stevaert en Willy Claes.
Oef. Door deze verhuis stijgt de gemiddelde moraliteit fors, in de twee provincies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *