ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 25/8/2014 – 't Scheldt

Heet van de Naald 25/8/2014

Exclusief bericht van Blatt Leser

Waar wij het NIET over willen hebben, is het aanhoudende conflict tussen Israël en de Palestijnen. Sinds 1948 zijn er in het Midden-Oosten tientallen oorlogen geweest ; drie Arabisch-Israëlische (1948, 1967, 1973), de Suez-crisis (1957), de revolutie in Iran (1980), de Iraakse-Iraanse oorlog (1981 – 1988, 800.000 doden), twee Golfoorlogen, de Libanese burgeroorlog (van 1975 tot 1990, pas gestopt toen Abou Jah Jah naar België verhuisde) de Iraakse burgeroorlog, Tunesische, Lybische en Egyptische revoluties/burgeroorlogen, tussendoor een paar Intifada’s en knokpartijtjes in Gaza, met tot slot als huidig bloedig hoogtepunt het interne Syrische conflict, waar de teller inmiddels op 170 000 doden staat. “Kleinigheidjes” zoals het afmaken van duizenden Palestijnen door Jordanië (jaren ’70) en Syrië (jaren ’80) en de aanhoudende vervolging van Koerden en Christenen laten we even buiten beschouwing. Dolgedraaide vechtersbaasjes onder een veel te hete zon zijn het ginds. Het zoveelste Gaza-conflict is slechts een droevige, doch minuscule voetnoot in de geschiedenis van een bijna als achterlijk te omschrijven regio, met alweer de ‘kleine man‘ als voornaamste slachtoffer. Wij voegen ons dus uitdrukkelijk NIET bij de 23 457 Antwerpenaren die er van achter hun Bolleke-met-nootjes of hun Muntthee -met-dadels al hun betweterige zegje over gedaan hebben. Vooral Ludo Van Campenhout was naar goede gewoonte geestig.
Ik sta voor 200 % achter Israël‘, zeurde hij, ogenschijnlijk broodnuchter. Meteen was er paniek bij Hamas. Van Campenhout staat achter Israël ! Allah Amaai ! Allah Amaai ! Allah Amaai Mennefrak ! Duizenden en duizenden Hamas strijders kropen als ratten uit hun tunnels en sloegen radeloos op de vlucht. Peter Mertens van de PVDAmateurs steunt dan weer de Hamas-pipo’s (sommige mensen zijn toch zo voorspelbaar …) . Voelen die zich plots gesterkt ! Toen dit bericht het Midden-Oosten bereikte hapte de Israëlische bevelhebber naar adem. Hij riep meteen 16.000 reservisten op.

Gelukkig zijn er scherpe geesten in dit land die de situatie juist inzien. De vaststelling van grieperige doktor Marc Van Ranst in zijn open brief dat de Gazastrook een Gazacaust aan het worden is werd wat voorbarig weggehoond. Ook door dit blad. Excuses, dok ! U kreeg immers gelijk op 23 augustus ; toen werden er in Gaza 18 Palestijnse burgers standrechtelijk geëxecuteerd. Zonder dat er een proces had plaatsgevonden, zonder dat ze recht hadden op verdediging. Met een zak over het hoofd werden ze tegen een muurtje gezet en – voor de ogen van kinderen – doodgeschoten. Gazacaust, ….  inderdaad. De daders van deze moord : het totalitaire Hamas regime, dat het niet konden verkroppen dat drie van hun leiders de dag daarvoor aan een vallende ziekte overleden waren. Hamas heeft dergelijke executies  nog al gedaan, en zal het nog doen, zo lieten ze verstaan.
Van Ranst heeft dus niet gezwanst !  Wij kijken uit naar zijn volgende analyse.

Met dank aan Jejoen Domding, Abdel Wa Is Danawer en Youssef Youcsel,
allen vanuit Gaza (of het Kiel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *