ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 25/3/2014 – 't Scheldt

Heet van de Naald 25/3/2014

ACTUEEL

THE JANE:

ANTWERPEN HEEFT

EEN WANSMAAK RIJKER

Heden werd op de voormalige terreinen van het Militaire Hospitaal een stoefrestaurant geopend. Zelden werd er zo’n promotiecampagne gevoerd als nu. In de voormalige kapel werd de wansmaak van de eigenaar groots ten toon gespreid: Hij heeft nieuwe glas-in-lood laten steken. Met afbeeldingen van Christus, kruisen, vissen en… wortels en bierflesjes.
En op de plek waar het altaar stond, hangt een reuzendoodshoofd in neon, waarin je – godbetert – ‘fuck’ kan lezen.  Smakelijk eten!

Een bloot wijf moet de m’as-tu-vus – rekening op kosten van hun firma – overtuigen van de kwaliteit van het etablissement.

Alleen al om te mogen parkeren wordt er 8 (acht) euro bijdrage geëist. Verzwegen wordt hoeveel euro er per blaadje wc-papier wordt aangerekend.

Oh, Herman had de buurtbewoners toch getrakteerd! Was het niet lekker? Of niet genoeg? Mensen uit de buurt kregen als zwijggeld een karig ontbijt voorgeschoteld. Het mocht niet baten want om goed en lekker te kunnen eten denkt ‘de Hollandse neuspeuteraar en toppunt van misplaatste pretentie’ dat zulks met oorverdovend lawaai moet gepaard gaan. En dus waren de protesten niet uit de lucht toen er ‘proef‘ gedraaid werd voor ‘slijmerds’ soms ook journalisten genoemd. Met Rudy Collier – beter gekend als het wodka-kanon – van Gazet van Antwerpen. Dit druksel wijdde niet minder dan vier bladzijden aan de opening van The Jane. Als je geen nieuws te  brengen hebt is dat natuurlijk een uitstekend middel om pagina’s te vullen.

Een tv-ploeg van de Antwerpse Hogeschool kreeg (tweemaal) geen toelating om te filmen. Zij werden wandelen gestuurd: de m’as-tu-vuis mochten niet gezien worden. Zij zaten daar waarschijnlijk met hun diep gedecolleteerde secretaresses.

Hugo Camps, voorproever in The Jane. Maar zelfs ‘De Morgen’ liet zich niet onbetuigd. De ooit grandioos mislukte hoofdredacteur Hugo Camps schreef een lofartikel waarin geen enkel kritisch woord te lezen viel.
Proficiat voor Sergio die weet hoe men iemand culinair kan omkopen.

LEES IN VOLGEND NUMMER VAN ‘t SCHELDT:

‘HUGO CAMPS, VOORPROEVER IN THE JANE’

*

Reactie

‘… Maar de chef gaat erop vooruit.  Hij heeft al gevonden waarvoor een vork dient.  Je neemt de tanden in je hand en schept met het andere uiteinde… Yentl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *