ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 25-05-2016 – 't Scheldt

Heet van de Naald 25-05-2016

ACTUEEL

Maatjes

Al loopt de leugen nog zo snel…

 

… Twitter achterhaalt haar wel.

‘Hitler doodde niet alle Joden, hij liet er nog enkele leven, opdat wij zouden zien waarom hij ze doodde‘.
Dat is slechts één van de wijsheden die Mie Kopvod Zakia Belkhiri enkele jaren geleden via Twitter de wereld instuurde. De zaak zou al lang met de mantel der vergetelheid bedekt zijn, mocht juffrouw Belkhiri niet opnieuw de internationale krantenkolommen hebben gehaald met een selfie met Filip Dewinter en andere Vlaams Belang-betogers tegen een moslimbeurs in Antwerp  Expo.

Waarop de Nederlandse weblog GeenStijl, naar eigen zeggen ‘tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend’, de liedekijns van deze Tweetie Bird eens natrok en titelde ‘Selfiemeisje blijkt genocidale raciste’.

Tweetie Belkhiri probeerde het eerst als een verdraaiing en/of pekelzonde te relativeren, maar toen ook ‘serieuze’ media als de BBC of de Israëlische krant Haaretz haar ware aard onthulden, kon ze niet anders dan haar ‘welgemeende’ – ahum – excuses aanbieden.
Homo Criticus trapt daar niet in, want bekend met het fenomeen taqiyya, waarbij het moslims is toegestaan te liegen als het een middel is om de islam te heiligen.

Het voormalige Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, nu soezend onder de vlag Unia, slaapt rustig verder. Ach, waarom een dossier samenstellen – zo veel gedoe – en ze heeft toch ‘ondubbelzinnig’ (sic) afstand genomen van haar voormalige mening? Alleen als er vooralsnog klachten komen, overwegen de Unia’ten hun computer aan te zetten. Maar dan is het waarschijnlijk vijgen na Pasen, want inmiddels heeft de zalige Zakia haar profielen van Twitter en andere sociale smoelenboeken al verwijderd. Op het internet circuleren wel nog steeds zogenaamde meme’s, persiflages op de selfie van Zakia in Vlaams Belang-land.
Zoals eentje met gevangenen achter de prikkeldraad van een concentratiekamp als achtergrond in de plaats van de Vlaams Belangers. Galgenhumor, maar is ‘Humor nicht wenn man trotzdem lacht’?
En dat is nu juist een menselijke gave die moslims blijkbaar ontberen.

Homo Criticus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *