ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 24/1/2013 – 't Scheldt

Heet van de Naald 24/1/2013

Koster, pfff, wat had die al bewezen?

Wim de Corte? Wetteren van derde naar tweede gebracht, maar verder???

Jacky Mathijssen terug halen? Die ‘Calimero’ die de managing director liever kwijt dan rijk was? Fout, fout en nog eens fout. De enige man die pas echt in aanmerking komt om de Kielse ploeg naar het behoud te loodsen, is de enige echte Patrick Van Oppen!

Heeft de grote baas van Beerschot gedurende zijn bijna twee jaar durend rijk al niet bewezen dat hij de enige man is op het Kiel, bij uitbreiding in Antwerpen, in Vlaanderen en dus ook in alle bescheidenheid in België, die een nieuw soort voetbal voor staat, waarbij de kunstjes van FC Barcelona verbleken als sneeuw voor de zon.

Het bestuur van de stad Antwerpen? Een hoop lapzwanzen en de schepen van sport een ‘zatte Lu’. Daar kan je toch niet ernstig mee praten op enig niveau.

Een groot stadion voor Antwerpen en een cadeau van 50 miljoen Euro? Voor zo’n peulschil laat een rijke, bloeiende club als Beerschot zich niet kennen?

Jos Verhaegen en René Snelders? Waren dat geen twee poldermensen die volledig voorbijgestreefd waren en niks meer van het moderne voetbal afwisten?

De pers? God betere het! Zo’n stel onkundige schrijvelaars die alleen maar met één bedoeling op deze aardkloot gezet werden, nl. om Beerschot zwart te maken.

De supporters? Die houden we wel zoet met een naam, een clublied en liters bier. En we doen alsof ze ook nog inspraak krijgen.

Enfin, het zal duidelijk zijn dat alles beter ging sinds de komst van Patrick Van Oppen.

De cijfers spreken boekdelen: 26 onkundige bestuurders of medewerkers ontslagen en vervangen door topmedewerkers. Voorlopig nog wel geen mede-aandeelhouders, maar dat detail kan nog goed gemaakt worden. Vier trainers op één jaar tijd. Steeds beter, steeds meer schitterende resultaten, op de hoger aangehaalde foutjes na natuurlijk.

Vijfendertig nieuwe sterspelers aantrekken.

Il faut le faire. Akkoord, er kunnen er maar elf tegelijkertijd spelen, maar wakkert dat de concurrentie niet aan?

De vechtpartijen op training of na de matchen tijdens dit seizoen bewijzen dat er geknokt wordt voor een plaatsje in de ploeg… Maar wees gerust: de sfeer in de ploeg blijft goed. Uitstekend zelfs.

Ook op gebied van communicatie heeft Van Oppen eindelijk eens écht getoond hoe het moet. Geen persconferenties meer. De woorden worden toch verdraaid. En laat de journalisten maar bellen, onze jonge persverantwoordelijke weet dat hij moet zeggen dat hij van niks weet. Hij weet ook van niks, maar kom. En op de webstek zetten we ook niks meer. Neem dinsdagavond als voorbeeld: Jacky Mathijssen was al enkele uren opnieuw trainer benoemd – fout, maar kom, nood breekt wet – en weet je wat wij dan op onze website zetten onder de titel ‘Nieuws heet van de naald’? Wel, daaronder schrijven we dan dat er een goede conditietraining heeft plaats gevonden. Hahaha, hebben we daar een stukje over afgelachen! Zo doe je dat met communicatie en met die debiele persjongens! We ‘vergeten’ ook te zeggen dat de wekelijkse persbabbel niet plaatsvindt. Komen ze tevergeefs naar het Kiel gebold! Het zal ze leren… Enfin, jullie hebben het begrepen: als Jacky Mathijssen ook de volgende twee wedstrijden verliest, rest er maar één oplossing… Juist: Patrick Van Oppen.

Ideeën voor een nieuw standbeeld van gepaste grootte aan de inkom van het stadion zijn welkom bij het Kielse bestuur. Herman Kesters en Patrick Van Oppen zullen zich als enige juryleden in alle objectiviteit buigen over de beste projecten…

Dit artikel verschijnt in ‘t Scheldt nr 1080

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *