ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 23/11/2013 – 't Scheldt

Heet van de Naald 23/11/2013

ACTUEEL

In volgend nummer van ‘t Scheldt

Blatt Leser:

Kennelijk heeft onze gênante onthulling dat de 140 journalisten van De Standaard allemaal blanke Vlamingen zijn – waardoor hun zware beschuldiging dat bedrijven te weinig allochtonen aannemen nogal ongeloofwaardig is – stof doen opwaaien.
Vanuit de omgeving van het hoofdkwartier van deze Kwaliteitskrant vernamen we dat de klap hard aangekomen is. Zo koud gepakt worden, dat zijn ze daar niet gewoon…

*

Brabo

Zelfs Didier Reynders kokhalsde wat onzinnigs in een taaltje dat het midden moest houden tussen verkavelingsvlaams, oud-Brussels en vreemd Frans.
De NSA is trouwens nog steeds bezig met de ontcijfering van zijn speech.

*

Boerskot

Gwede Mantashe * ANC Onherstelbaar

*

Johan Steels

Sommigen vreesden dat André Gantman niet van die fluit zou kunnen blijven, maar de minzame voltijdse voorzitter van de gemeentelijke N-VA-fractie zat voor een keer op de eerste rij braafjes te luisteren. Lisa Geets, lid van die fractie, geeft Latijn en werd dan ook aangekondigd als onderwijzeres. Zo gedroeg ze zich echter ook waardoor de zaal een slaapzaal werd.

*

Boekbesprekingen door Katelijne en Helena

*

Pimpernel

Een uitgemergelde Reginald Moreels zat er met zijn tupperware-doosje vol glutenvrije brij een soort deprimerende blijdschap uit te stralen omdat hij niet meer in de politiek zat. ‘Ik ben ook veel gelukkiger sinds ik uit de politiek ben gestapt’, bulderde Margriet Hermans, die er uitzag alsof ze net de Dodentocht in Bornem had afgewerkt.

*

Prof dr Bob Smalhout

Altijd aardig om te weten bij huidige discussies over slavernij.
De zwarte slaven werden door even zwarte Afrikanen overvallen, gevangengenomen, mishandeld en verkocht.

*

Sylvain Ephimenco

Er is natuurlijk een tijd geweest waarin lompe en agressieve boersheid bij de publieke omroepen als teken van verlichting gold. De onbeschofte tv-persoonlijkheid, de gore show of de vulgaire uiting van onbeschaafdheid werd als taboedoorbrekend beschouwd…
… Maar zie bijvoorbeeld hoe de Vara, met kijkcijferkanon Paul de Leeuw, slechte smaak en vulgariteit heeft geïnstitutionaliseerd. Niet alleen politici worden in zijn programma’s geridiculiseerd, maar ook de zwakke, de onbekende en de zieke. Leedvermaak kan heel democratisch zijn. Paul Poephoofd is met prijzen overladen

*

En natuurlijk is het nummer verlucht met spotprenten

*

Op onze webpagina www.tscheldt.be kan u het artikel waaronder dit ikoon

Is geplaatst,  gratis lezen. Gewoon aanvinken.
Nog slimmer is u nu abonneren.
Dan krijgt u ’t Scheldt tot einde december 2014. Gunstvoorwaarden voor 65+-sers. Bovendien krijgt u de speciale uitgave van Ernest ClaesEen gerechtelijke dwaling’ gratis toegestuurd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *