ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 23-01/2016 – 't Scheldt

Heet van de Naald 23-01/2016

ACTUEELLEYSEN…Thomas en Alexia Leysen,
genetisch geëngageerd’

aldus de kop in De Standaard Magazine (23/1) over vader en dochter Leysen, die zich kennelijk bezig houden met de wereld te verbeteren. Vader bekend om zijn vaardig ondernemersschap (Umicore, KBC…) waar te weinig aandacht voor is in de pers (excentrieke malloten zoals Marc Coucke en Willy Naessens zijn natuurlijk leuker om toe te lichten), dochter omdat ze zich onnutig bezighoudt met onbestaande theater- en filmprojecten, en dan uiteraard ook de tijd heeft om ons allen de les te spellen met wat we wel en niet mogen eten. Terwijl vroeger onderpastoors zich bezighielden met de regels van de vasten, is Alexia nu het betweterige fezelende tante nonneke dat met opgeheven vingertje ons ‘dagen zonder vlees’ wilt opleggen. ‘Des gens dont on devine que le papa a eu de la chance’  zong Brel ooit.
Volgens De Standaard zijn ze dus genetisch
geëngageerd
. Dat zal wel.
Vader André Leysen (voor Alexia den Bompa) was geëngageerd lid van de Hitlerjügend, assistent van René Lagrou, de geëngageerde leider van de SS Vlaanderen. Dit met volle steun van zijn moeder, een geëngageerd sympathisant van de Deutsche Schüle in Antwerpen.
Nonkel Fritz was de oudste in het gezin Leysen. Hij mocht als geëngageerd lid van de Waffen-SS die naar het Oostfront trekken, om daar  geëngageerd mee te doen in een uiterst keurige oorlog. Vraag maar aan de Russen die op een geëngageerde manier opgeknoopt werden.
Thomas en Alexia Leysen, genetisch geëngageerd‘  Wie zou dit kunnen tegenspreken?Blatt Leser*Reactie van lezer:Inderdaad werden door de SS Russen opgeknoopt, maar dat waren dan merendeels of allemaal partizanen die niks met reguliere troepen te maken hadden en slechts sluipmoordenaars, die dus geen bescherming genoten van de Conventie van Geneve in oorlogstijd.
Tenslotte is het Hitlerjugend zonder umlaut (dus zonder de puntjes op de u).Wat betreft Peter de Roover ben ik het met u eens: het is een gore hovaardige zot! Wij kennen hem heel goed want hij woonde in de zeventiger jaren met zijn ouders recht over ons in de Ruytenburgstraat in Berchem..Guido V. H. Berchem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *