ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 22.09.2017 – 't Scheldt

Heet van de Naald 22.09.2017

ACTUEEL

EXCLUSIEF

In volgend nummer (nr 1303):

Karel Anthonissen

BEROEPSGEHEIM:
IEDEREEN VERDACHT

‘…Ergens achteraan, in artikel 312 van deze wet, op bladzijde 75223 van het Belgisch Staatsblad, wordt de maximum strafmaat voor perslekken verzesvoudigd: van zes maanden naar drie jaar. En wat dan te zeggen van de minimumstrafmaat: maal 45, van acht dagen naar een jaar. Dat is zelfs twaalfmaal meer als Liégeois vijf jaar voordien had voorgesteld.

Geen haan die erover gekraaid heeft, geen VVJ, geen ICIJ, en honderdvijftig parlementsleden, die klaarstonden om op vakantie te vertrekken, keuren dit goed. Ik geef toe, ik had het ook niet opgemerkt, al heb ik in de periode tussen het indienen en het goedkeuren van die wet een huiszoeking gehad, uitgerekend op verdenking van zulke feiten’.

*

Lees verder in ‘t Scheldt.

Nog beter: neem een abonnement

*

DE ONEERLIJKHEID VAN POL DELTOUR EN DE LINKSE JOURNALISTENBOND

Meer dan een week na het bericht van Karel Anthonissen in
’t Scheldt schrijft Pol Deltour, secretaris van de VVJ, een artikel in Knack over de verstrenging van beroepsgeheim.

Het was Karel Anthonissen die in ‘t Scheldt de kat de bel aanbond over deze zaak. Maar van de extreemlinkse Deltour moet en kan je niet verwachten dat die ’t Scheldt of Karel Anthonissen zou citeren.
Eerlijkheid is geen linkse deugd… en zeker niet een kenmerk van Pol Deltour.

Sinjoor

Bert,
In het kader van Pol Deltour hieronder mijn aangepaste reactie aan Apache

De laatste tijd flirt ook Apache met de vereniging van beroepsjournalisten VVJ/AVBB maar anderzijds de “klassieke” pers in haar hemd poogt te zetten, dat is tegelijk warm en koud blazen.
De klassieke pers zijn slippen-dragers van “Het Systeem”, politiek en justitie bepalen in zekere zin wat de klassieke pers brengt. De grote mediahuizen hebben genoeg geld om bronnen te betalen. Dat vele ambtenaren naar de pers lekken en hun beroepsgeheim schenden –art.458 WsV- is ook  een publiek geheim.

Dat Apache Pol Deltour ophemelt zegt wat over de linkse politieke geaardheid van Apache,
Professor Dirk Voorhoof is de peetvader en vurig verdediger van de Raad voor de Journalistiek die geen enkele waarde heeft, niet bij wettelijk initiatief is opgericht en vooral : niet onafhankelijk is. Als Apache echt onafhankelijk is dan dweept ze niet met de klassieke pers die politiek gemanipuleerd wordt. Vele van de journalisten van de klassieke pers kunnen sensatie brengen omdat hun bronnen het beroepsgeheim schenden, waaronder ook advocaten.

Grtz

Erik Verbeeck
Morsum Magnificat – anno 1983-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *