Heet van de Naald 21 november – 't Scheldt

Heet van de Naald 21 november

HEET VAN DE NAALD
*
DE KEUZE VAN DE KONING

Nu, na het vertrek van Herman van Rompuy, er een nieuwe eerste-minister moet komen is Le Roi Albert II begonnen aan raadplegingen. Dat moet een goed afgewogen keuze zijn. Daarvoor kiest hij de meest geschikte persoon. Iemand die weet waar Abraham de mosterd haalt.

Le Roi Albert riep le Belge Wilfried Martens terug uit Venetië om verkennende gesprekken te beginnen. Monsieur Wilfried Martens is volgens de Hofkringen dé aangewezen persoon.

Koen Meulenaere schilderde op 12 augustus in zijn ‘Persspiegel‘ van Knack een beeld van deze Belgicist:
‘Naast Desmet is ook Met Smet besmet. Van haar onophoudelijke gekakel over het prille geluk met Wilfried Martens krijgt een normaal persoon eczeem. Is door die vent dertig jaar lang op alle mogelijke manieren bedrogen, belogen en tegengewerkt. Eerst moest ze zijn geheime maitresse zijn en op op een piepklein studiootje zijn bizarre wensen vervullen. Ondertussen mocht zijn eerste vrouw de publieke honneurs waarnemen en scharrelde hij er ook nog met anderen op los, onder wie vrouwen van journalisten.
Toen hij dan zijn eerste echtgenote eindelijk ook officieel had gedumpt, of beter gezegd: toen hij zijn dochter had verplicht om haar moeder in te lichten dat hij er met een ander vandoor was want die moed had hij zelf niet, was de nieuwe verkorene tot haar eigen stomme verbazing niet Miet Smet, maar wel zijn jonge woordvoerster. Met haar maakte hij op zijn zestigste nog drie kinderen, naar Miet keek hij niet meer om’
.
Le Roi Albert heeft een goede keuze gedaan. Met B-H-V voor de deur kon hij geen betere volksverlakkeraar om hulp vragen.

*

martens

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *