ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 21/06/2014 – 't Scheldt

Heet van de Naald 21/06/2014

ACTUEEL

Met Vlag en Wimpel

‘t Schijnt dat er iets te doen is in ’t stad:  waar men tegenwoordig gaat of staat, komt met Aalsterse zotternij tegen:  volwassenen, of dat wat ervoor moet doorgaan, lopen gehuld in ‘duivels’ plunje en kroezelpruik of aangezichten worden bevlekt met de Belgische driekleur. Tot diep in de nacht wordt er ook kinderlijk getoeterd en geclaxoneerd als betrof het een Turkse bruiloft.

Alweer een kwalijke ‘verrijking’ van de sinds 25 mei als niet meer problematisch ervaren ‘verbruining’ … tot er een Waal het in het hoofd haalt te trompetteren natuurlijk.  Navraag leerde dat het iets te maken heeft met een balspelletje dat, ver weg van hier, gespeeld wordt door overbetaalde of door de gok-Chinees omgekochte jongelui die, om nog onduidelijke redenen, vereerd worden als helden.
Wat nog het meest opvalt zijn de zwart-geel-rode vlaggen en vlaggetjes.  De kleuren staan ten andere niet steeds in deze volgorde en verticaal geschikt!  Van een vaandelcultuur kan de zelfbewuste Vlaming niet echt verdacht worden: reden waarom de inheemse moi commun achter elke vod aanmarcheert!
Geen wonder trouwens dat het Belgicistisch geweld in haast elk politiek gremium een hertelling van de stemmen vraagt: wie immers had in het Vlaanderen dat op ‘election day’ nog geel-zwart kleurde, kunnen denken dat amper een maand later alles terug zwart-geel-rood zou heten? En toch zegt die wimpelwoede veel over onze geschiedenis. Op menige vlag staat namelijk reclame voor Jupiler, een Luikse variant van echte pils … en de gehoornde duivel is ook nooit ver weg.
De les is duidelijk: de revolutie van 1830 was slechts een biertwist, geleid door Neerlandofoben.  De échte Vlaming zit daardoor al bijna twee eeuwen met een fameuze kater. Hij is de ‘cornuto’ van het Belgische systeem … maar als men die ‘straatontsieringen’ bekijkt, is hij er nog fier op ook!  Arm, nee straatarm Vlaanderen!  Baudelaire heeft alweer gelijk!

Brabo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *