Heet van de Naald 21-01-2016 – 't Scheldt

Heet van de Naald 21-01-2016

ACTUEELVanhecke koopt Wouwersnestje Frank Vanhecke heeft het Wouwersnestje in Schoten gekocht, de villa waarin Marie-Rose Morel woonde toen ze in 2011 stierf op 38-jarige leeftijd.
Marie-Roses moeder, Myriam Van Loon, schrijft in haar blog dat de aankoop ingaat tegen de laatste wens van haar dochter.
Na haar scheiding had de politica met haar twee nog piepjonge kinderen haar intrek genomen in het huis in Schoten. Het was in die periode dat ze een relatie begon met Frank Vanhecke, toen nog boegbeeld van het Vlaams Belang.Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel trouwden op 8 januari 2011, een maand voor haar dood. Volgens haar testament werden de kinderen eigenaar van het Wouwersnestje, maar kreeg Frank Vanhecke het vruchtgebruik zolang hij leefde.‘Het Wouwersnestje, in een prachtig stukje vredig groen, was van mama voor haar twee kinderen’ , schrijft Myriam Van Loon op haar blog. ‘Het zou nooit zijn waarde verliezen… al was het maar de emotionele. Dat was het doel, waarvoor Rose alle wettelijke middelen inzette. Tevergeefs dus’.
Interessanter om te verkopen. Frank Vanhecke heeft het huis gekocht van de kinderen via hun vader, die hun wettelijke vertegenwoordiger is. Het geld staat nu op hun spaarboekjes. Een notaris zegt hierover in het weekblad Story dat een vrederechter bij zo’n verkoop moet nagaan of het in het belang van de kinderen is. ‘Gezien het levenslang vruchtgebruik kan de vrederechter geoordeeld hebben dat het voor hen interessanter was om te verkopen tegen een goede prijs. Juridisch valt er niks tegen in te brengen’.Frank Vanhecke, die vorig jaar hertrouwde, wenst alleen in een sms-bericht te reageren. ‘Ik heb echt geen zin in een publiek conflict dat mijn inspanningen om tot een redelijke overeenkomst te komen met de vader en de stiefmoeder van de kinderen kan beschadigen. Wie een oorlog wil voortzetten, doet dat maar, maar mag niet beweren het belang van twee kinderen te dienen’.Dirk Rochtus, de advocaat van Myriam van Loon en haar man, benadrukt dat de blog moet begrepen worden als een uiting van verdriet, gemis, teleurstelling en hoop. Het belangrijkste is volgens hem dat de familie Morel hernieuwde contacten met de kinderen nastreeft. In hun conflict met de ex-man van Marie-Rose heeft een jeugdrechter hen in 2013 verboden om hun kleinkinderen nog te zien. De familie hoopt dat intussen ‘aan de bezorgdheden is tegemoetgekomen’.dirk hendrikx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *