ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 20/8/2011 – 't Scheldt

Heet van de Naald 20/8/2011

PUKKELPOP SLECHTS STOPGEZET NADAT ARTIESTEN WEIGERDEN VERDER OP TE TREDEN

*

chokri
Pukkelpop : Doorgaan! Niet dus!

Een hevige storm trekt een spoor van vernieling over de Pukkelpopweide.
De balans is zwaar: vijf doden, een tiental zwaargewonden, enkele nog steeds zeer kritiek en nog meer dan 100 lichtgewonden.

Dat laatste cijfer is trouwens erg relatief. Er zijn er nog honderden die gewoon naar huis gegaan zijn, zelf een pleister gekleefd hebben en de dag erop naar de huisdokter gingen. Zo verzamelden we in onze omgeving tientallen getuigenissen. En dan hebben we het nog niet eens over de krassen op de ziel van de vele festivalgangers. Want hoeveel vijftienjarigen hebben dingen gezien die ze niet op hun leeftijd horen te zien?

“Geen probleem, we gaan door”, leek Chokri te denken. Want bij de eerste persconferentie waar partijgenoot Hilde Claes, toevallig burgmeester van Hasselt, tevens huisbaas van één van de pukkelpopweiden, met de daver op het lijf de eerste doden bekend maakte, ging hij al snel over tot de orde van de dag. “We gaan de hele nacht doorwerken om zoveel mogelijk podia terug in orde te krijgen.”

Met doden op zijn festival heeft de politicus – die op zijn politieke webstek www.chokri.be het alleen maar heeft over zijn muziekfestival, wat moet een Vlaams Parlementslid anders doen? – de nodige ervaring. De geluidstechnicus die in 2010 het leven liet na een hartaanval werd discreet afgevoerd. De blonde zanger die datzelfde jaar van de lichttoren sprong onderging eveneens hetzelfde lot. Afgevoerd terwijl de show verder liep...

*

LEES HET VERVOLG EN SLOT – HET VOLLEDIG RELAAS –

IN VOLGEND NUMMER VAN ‘t SCHELDT

***

Nog beter: neem een abonnement

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *