ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 20-08-2016 – 't Scheldt

Heet van de Naald 20-08-2016

ACTUEEL

Ephimenco

verschenen in Trouw 20-08-2016

JEREMIADES

Eergisteren, bij het gerechtshof van Bastia, vond een zitting plaats over het Boerkini-incident van vorige week op een Corsicaans strandje. Volgens procureur Bessone zijn de gewelddadigheden door een groep moslims veroorzaakt: ‘Ze hebben eerst getracht het strandje tot hun eigendom te maken door het te privatiseren’.
Daarvoor hebben ze een bord bij de toegang neergezet: ‘Verboden te betreden‘. Zo konden hun in boerkini gestoken vrouwen rustig baden. Vervolgens hebben ze toeristen verjaagd of verhinderd op het strandje te komen.
Bessone: ‘Ze hebben talijke incidenten veroorzaakt: mensen met stenen bekogeld, beschimpt, geïntimideerd en bedreigd’.
Uiteindelijk was de reden voor het treffen tussen moslims en dorpelingen foto’s die de toeristen van hun vrouwen in boerkini hebben gemaakt.
Zo gaat het er weliswaar niet overal aan toe op Franse stranden. Maar die hausse aan boerkini’s wordt door salafisten veroorzaakt om hun zeer orthodoxe leer, die steeds vaker tot jihadisme leidt, te propageren. Er bevinden zich 80 tot 100 salafistische moskeeën op Frans grondgebied. Ze liggen in een van de 751 ‘Zus‘ (Zones Urbaines Sensibles), die door de regering als ‘probleembuurten‘ worden beschouwd. Een aantal daarvan is no-go-area waar de overheid zich min of meer heeft teruggetrokken. Deze moslimen-claves zijn niet alleen een bron van groeiend salafisme maar ook van zware criminaliteit.
In die 751 Zus worden ieder jaar tussen 30 000 en 40 000 auto’s in brand gestoken, politiepatrouilles en brandweer in hinderlagen gelokt, vrouwen verplicht zich te bedekken.
Gisteren werd bekend dat het ook in Nice (de stad telt vier Zus) tot een boerkiniverbod komt. In Nice werden op 14 juli 85 mensen door een Tunesische immigrant vermoord. Het boerkiniverbod is bij links en extreem-links omstreden, maar wordt wel door de socialistische premier Valls en zijn minister van emancipatie gesteund. Valls: ‘De boerkini is een politiek project dat niet bij de Franse waarden past’.

Sinds het begin van de kwestie is er een storm van verontwaardiging in de Nederlandse media opgestoken: Hé, Frankrijk, het is verboden te verbieden!
Ook al wordt het buurland door salafisten van binnenuit aangevallen en worden Fransen door jihadisten vermoord. Ook al telt het aantal doden door moslimaanslagen bijna 250.
Uit de studeerkamers en redactiezalen stijgt een woud van beschuldigende vingertjes: Blijf van mijn boekini af!
De fundamentalisten van de laat-maar-waaien-filosofie hechten aan hun permissieve model, blind als ze zijn voor de sluimerende oorlog die gaande is. Ze zijn het weke lichaamsdeel van de muterende rechtsstaat, de toeschouwers van instortende idealen, die tegen subversie en geweld alleen nog een slappe wang te bieden hebbben.
Frankrijk moet hun jeremliades in de wind slaan en in de frontlinie, met hakken in het zand, de ruimte van het salafisme en de gewelddadige islam steeds verder beperken.
In een land dat van binnenuit wordt aangevallen zijn er twee soort burgers: de onderworpenen die uiteindelijk gaan collaboreren en degenen die in het verzet gaan.

*

Wij danken Ephimernco en Trouw voor hun toelating tot overname van de column.

Dit artikel verschijnt in een volgend nummer van ‘t Scheldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *