ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 18/4/2012 – 't Scheldt

Heet van de Naald 18/4/2012

ACTUEEL POL VAN DEN DRIESSCHE
Toen Pol van den Driessche solliciteerde polvoor de vrijgekomen functie van hoofdredacteurHet Nieuwsblad’, ontvingen wij van een journalist(e) van die krant een artikel waarin stevige kritiek op hem werd geuit.Bij navraag werd de inhoud van het artikel bevestigd.
Wij beslisten, na raadpleging van verschillende journalisten waaronder een ‘éminence grise’ in de journalistiek, op diens vraag de aanklacht niet te publiceren.In het nr 640 van 13 september 2005 verscheen het artikel ‘De overwerkte Pol van den Driessche’.Pol Vandendriessche heeft nooit de naam gehad degelijke berichtgeving te brengen. Bij elke verschijning op het scherm haken kijkers af: zij moeten de arrogantie en pretentie van dat ventje niet. Vandendriessche veegde de kritiek van de eerbiedwaardige prelaat
Ratzinger onder tafel en nam de verdediging waar van de Brusselse kardinaal die erin geslaagd is gedurende zijn ambtstermijn de kerken te doen leegstromen. Dat is natuurlijk een prestatie naar de smaak van Pol Vandendriessche.
Over die smaak hebben wij jaren terug reeds bericht. Toen was hij nog niet bij VTM en op een receptie in ‘De Schelp’ van het Vlaams Parlement zei hij op een bepaald ogenblik – hij kantte zich tegen
bepaalde kritiek op politiekers –
‘Ik neuk wanneer ik wil, ik neuk waar ik wil, ik neuk met wie ik wil’. De omstanders schrokken zich een aap.
Wij begrijpen volkomen dat iemand die er zich op beroept te neuken wanneer, waar en met hij wie, weinig tijd heeft om zich te verdiepen in het juist weergeven van feiten’.
Het is waarschijnlijk overbodig te herhalen dat wij meer dan eens, jaren vroeger zijn, dan de ‘serieuze’ pers.Abonnees weten dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *