ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 18/12/2015 – 't Scheldt

Heet van de Naald 18/12/2015

ACTUEEL*Jean-Marie Dedecker – Knack – Hans KnoopHet toont immers aan dat Israël nog steeds de enige democratische staat tussen de Atlantische Oceaan en Perzische Golf is’, aldus Hans Knoop, (woordvoerder van het Forum van Joodse Organisaties) in een vilaine reactie op een opiniestuk van J-M Dedecker in Knack (medio december 2015). Nou nou, als je landen zoals Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Malta …. niet beschouwt als democratisch, dan ben je wel goed bezig. Van een corrrect wereldbeeld gesproken. Hans Knoop dus. Op een akelige manier ratelt hij verder en beschuldigt zowaar J-M Dedecker van ‘anti-semitisme‘. Een zware beschuldiging. Normaal stap je dan meteen naar de rechtbank, wat Knoop dus niet doet…Het is overigens niet de eerste keer dat een opgewonden Hans Knoop deze zware term bovenhaalt als hij zich op de pik getrapt voelt (waar naar verluidt precisiewerk voor nodig is).  Het Parool heeft ooit  durven schrijven dat Knoop ‘een sjacheraar genoemd mag worden’.
Knoop was woest, hij vond het woord ‘sjacheraar’ … ook anti-semitisch. U leest dit alweer goed ! Knoop legde een rechtstreekse link tussen Jood-zijn en de term sjacheraar (foei !), hij eiste een schadevergoeding (…uiteraard, … als ze je dan toch sjacheraar noemen) van 25 000 euro . Toen hij die niet kreeg stapte Knoopje naar de rechter. Dat was een stommiteit, want die boog zich minutieus over alles wat er in de pers gestaan had over Knoop: niet alleen zijn vermeende job als woordvoerder voor de Amsterdamse prostitutie- en gokwereld, doch ook zijn rol als oprichter van de Joodse Defensie Liga.De rechter fileerde de feiten genadeloos, legt Knoops banden met Amsterdamse prostitutie- en gokwereld mooi bloot én bevestigt het miezerige gedoe rond de Joodse Defensie Liga. Knoop wordt door de rechter wandelen gestuurd (de Wandelende Knoop?) en hij draaide zelf op voor de gerechtskosten. Hier heeft u dit vonnis, http://jure.nl/ecli:nl:rbams:2005:au2372 . Vanaf punt 4. Besluit komt de rechter aan het woord, die heeft het o.a. over sekstheater Casa Rosso, “gokclub Cabala” en vermaakcentrum Club 26 . Wij citeren het vonnis “Over Club Cabala staat vast dat A ( = Hans Knoop) als woordvoerder van E is opgetreden, dat Cabala een illegaal gokhuis was, dat A dus bestuurder is geweest toen Cabala met sluiting werd bedreigd en dat A een gesprek heeft gehad met O waarvan hij een schriftelijk verslag aan E heeft overhandigd. Aldus gingen de werkzaamheden van A (Knopie !) voor E verder dan alleen het zijn van mediawoordvoerderHans Knoop, sinds enkele jaren de woordvoerder van de Joodse Organisaties in België, was dus bestuurder van een illegale goktent (heeft de naam Cabala iets te maken heeft met het Hebreeuwse Kaballah ? Wat een slechte smaak voor humor ! Zo de eerbiedwaardige Joodse cultuur vermengen met iets vulgairs als een illegale gokclub…) stelt de rechter op 10 augustus 2005. Alsjemenou ! Daar gaat je reputatie ! Je zou voor minder naar Pelchië ferhuisen en Neterpelg worre. Of is hij naar hier gekomen was voor onze frieten ? Knoop was dus volgens dit vonnis overigens ook woordvoerder van bordeel-uitbaters. Werken voor pooiers lijkt ons niet echt koosjer…De rechter maakt in zijn vonnis  verder gewag van een artikel uit Het Parool van 3 juni 1995 waarin een interview met A ( = Hans Knoop, jop !) wordt beschreven.
Wij citeren het vonnis : “In 1979 was A ( = Hans …. ) mede oprichter van een Nederlands-Joodse Defensie Liga die als eerste beleidsdaad de ruiten bij de Haagse Post ingooide wegens een onwelgevallige publikatie. Dit onder A‘ (Hans Knoop) toenmalige motto ‘Liever een steen verkeerd gegooid dan een keer nagelaten uberhaupt een steen te gooien’. Wellicht een uitvloeisel van grondige judolessen in zijn jeugd ‘waardoor ik van een permanente droplul iemand vol zelfvertrouwen werd’, verduidelijkte hij (Knoop) ooit in een interview’. Hans Knoop zou NOOIT in beroep gaan, hij aanvaardde het vonnis, en betaalde braafjes de gerechtskosten … om dan naar België te verkassen.Wat Israël betreft, daar hebben wij geen mening over. Echt te ingewikkeld voor ons beperkt verstand.   Over Hans Knoop willen we kort zijn. De Joden verdienen een betere woordvoerder. Er is een overaanbod aan beschaafde, correcte, waardige mensen te vinden in de Joodse gemeenschap die deze belangrijke functie op een eerlijke, overtuigende, volwassen, serene, intellectuele manier kunnen uitoefenen. Hans Knoop maakt er een potje van. Hij is niet de woordvoerder van de Joodse Gemeenschap ;  hij beledigt ze.
*ECLI:NL:RBAMS:2005:AU2372 LJN AU2372, Rechtbank Amsterdam, 302736, 10-8-2005, Civiel rechtRechtbank Amsterdam ECLI:NL:RBAMS:2005:AU2372, 302736, Civiel recht, 10-8-2005, Perspublicatie in Parool waarin journalist Hans Knoop een sjacheraar is genoemd. Niet onrechtmatig.;H 04.3540 / 302736 (AV) 10 augustus 2005 RECHTBANK IN HET ARRONDISSEMENT AMSTERDAM EERSTE ENKELVOUDIGE CIVIELE KAMER VONNIS i n d e z a a k v a n : A, wonende te ( woonplaats ) e i s e r bij dagvaarding van 28 oktober 2004, procureur mr. H.M. Punt, t e g e n: 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid H…Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *