Heet van de Naald 17/11/2015 – 't Scheldt

Heet van de Naald 17/11/2015

ACTUEELBlatt Leser

CANARY PETE,
REALISTISCH KUNSTENAAR

We schrijven 1 september 2015. Canary Pete (echte naam Sus Damiaens) moet onderduiken. De huiscartoonist van Gazet van Antwerpen en Het Gezwam van Limburg publiceert een cartoon die hem bijzonder kwalijk genomen wordt.
U herinnert zich nog wel; vier kindjes die op de eerste schooldag aan de schoolpoort staan te huilen. Eén van hen ‘donker huidtype, krulletjes haar’ echter huilt niet alleen, doch slaakt de kreet ‘Alluh Ahkba’, terwijl hij zijn teddybeer met een mes snikkend de keel over snijdt. Boven de schoolpoort : MOLENBEEK, verwijzend naar de gemeente waar het tafereel zich afspeelt.
HBVL stelt snel, zéér laf, dat deze cartoon gepubliceerd is door een ‘technische fout’.
En Canary Pete krijgt de volle laag van de linkse kerk. Wat ze in  “Charly Hebdo” zo appreciëren, mag niet in Vlaanderen.
Amper 2,5 maanden later blijken Molenbeekse Marokkaanse schoolverlaters zichzelf op te blazen in Parijs, met de bedoeling zoveel mogelijk onschuldige Westerlingen te doden.
Canary Pete
verdient eerherstel. Hij tekende geen cartoon, doch de werkelijkheid. De paljaskes die hem 2,5 maanden geleden bedreigden, iemand ze nog gezien of gehoord? Iemand ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *