ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 17-05-2017 – 't Scheldt

Heet van de Naald 17-05-2017

ACTUEEL

Blanche en haar Peerden

door Blatt Leser

israel

Iedereen kent wel het sappige “Blanche en z’n peerd” van de warrige, zeurige bard Willem Vermandere. Blanche is uiteraard ook een bekende voornaam, voornamelijk in zwang tijdens de jaren ’20 van de 20e eeuw.
En wie kent nu de schattige  “Blanche” niet, als Belgische deelneemster van Eurovisiesong 2017? Ze behaalde een “knappe” vierde plaats,  een resultaat dat voornamelijk via televoting tot stand kwam. Alhoewel ook de vakjury van Israel bv. veel punten (8) gaf. Fier dat we zijn.
Wat weinigen weten is dat “Blanche” een Joodse achtergrond heeft. Ze ging naar een Joodse school, spreekt Hebreeuws en is actief lid van de Joodse jeugdbeweging Hashomer Hatzair (het moet niet altijd de Chiro zijn, met haar eindeloos aanbod van kookmama’s die het enige waar men als lid van een jeugdbeweging deugd aan heeft – uw goesting doen – komen verpesten).
Deze jeugdbeweging (“de jonge wacht”)  is sterk zionistisch én socialistisch (!) van inspiratie. En wat is nu de relevantie hiervan ? Niet alleen dat de Regimepers jullie allen deze interessante info onthoudt (een Joodse die – zoals zovelen – iets puiks doet voor ons land, … ssssst ! ), we zitten met nog een vraagske over haar groot aantal televoting stemmen, … vanwaar kwamen die eigenlijk vandaan?
Rara, …. Eventjes rondsnollen… In de Israëlische Regimepers, The Times Of Israel werd bijvoorbeeld aangeraden om op haar te stemmen. “Israeli and Jewish music fans tuning in to Saturday night’s Eurovision contest finals hoping to witness some Zionist triumphs may have another candidate to root for besides Israeli candidate  Belgian contender Blanche.

Kreeg de sympathieke Ellie Delvaux verder echt zoveel stemmen “van het publiek” vanwege haar zeurderige zeikliedje dat ze ten berde gaf alsof ze een in slaap gevallen eland was, wachtend op een verlossend spuitje, of … omdat over héél Europa (en Israël) de Joodse Hobby, excuseer, Lobby in gang geschoten is en, om het zo plastisch als de Times of Israël te stellen “voor een zionistische triomf te zorgen”?

Het is deze schattebol gegund hoor, maar die Regimepers die dergelijke leuke achtergrondinfo verzwijgt, daar krijgen we wat van, …
Voor de fijnproevers, op Youtube staat er een optreden van haar, 5 april, … in Tel Aviv, Israël. Daar zegt ze leuke dingen in het Hebreeuws. Volgens insiders kan ze ook Nederlands. We blijven fier op haar. Daar niet van.

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *