ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 16/8/2013 – 't Scheldt

Heet van de Naald 16/8/2013

ACTUEEL

EXCLUSIEF

*

Antwerp Headquarters : ’t Scheldt krijgt gelijk

 Aangezien het Stadsbestuur kennelijk aarzelt in haar communicatie doen wij het maar. De vzw Antwerp Headquarter, opgericht door Luc Luwel (Kamer van Koophandel) en Dirk Diels (Directeur Werk en Economie) , werd zoals wij zo dikwijls gevraagd hebben doorgelicht.
De resultaten zijn hard aangekomen. De voorbije vijf jaar heeft de Antwerpse belastingbetaler meer dan 1 miljoen euro opgehoest om deze oplichterij te financieren. Reken daarbij nog 1 miljoen euro van de sponsors, en je komt uit aan een onwaarschijnlijk hoog bedrag.

Men heeft datgene vastgesteld dat wij reeds zo dikwijls ( 11 artikels, … zucht …) verkondigd hebben ; ze liegen daar ieder jaar een Jaarverslag bij elkaar dat bulkt van onwaarheden.
Bepaalde ‘binnengehaalde buitenlandse bedrijven’ zitten hier niet eens, blijkt nu.  Deze v.z.w. sluist bovendien  behoorlijke sommen door naar de Kamer van Koophandel (Luc Luwel mest zich vet met een ‘huishuur’ die over de voorbije vijf jaar in de buurt van de 100 000 euro zou komen, ook voor iedere ‘dienst’ die ‘zijn‘ personeel aan AHQ levert volgde er een gepeperde factuur).
Eindelijk is de frank gevallen, daar op ‘t Stadhuis.

Wat is er beslist door het Antwerpse stadsbestuur  ?

1) De verhuis van AHQ naar het havenhuis (is reeds gebeurd, zie www.antwerpheadquarters.be , onder ‘contact’ ). Vreemd dat dit zelfs niet gecommuniceerd werd…
2) Luc Luwel wordt ‘ontheven van zijn functie‘. Uitermate pijnlijk: de man die zich voordeed als de grote uitvinder / bezieler / leider ligt eruit.
Je merkt het al aan ‘Ondernemers‘, zijn propagandaboekske van VOKA-Antwerpen. Daar is sinds enkele maanden de maandelijkse lieg-rubriek ‘Antwerp Headquarters’ plots verdwenen… De schade aan zijn imago onder de leden van VOKA – Kamer van Koophandel is gigantisch. Baas Ganzendonk op zijn plaats gezet.
3) Er komt een nieuwe naam. Aangezien men geen enkel hoofdkwartier naar hier heeft gehaald is dit onvermijdelijk. Er wordt nog gezocht naar een passende naam; alle suggesties welkom!

Wie ogenschijnlijk de dans ontspringt is Dirk Diels, de donkerrode salonsocialist die directeur Werk & Economie van de Stad is. Een arrogant heerschap dat zich jarenlang  heeft laten rollen door Luwel en co. De  oerdomme hardnekkigheid waarmee hij AHQ is blijven verdedigen werd op het einde gênant. Tot men daar in het kabinet Heylen (inderdaad! in ieder mens zit iets goeds!) hem de feiten (leugens in de jaarrapporten, niet-bestaande investeringen, een rommelboekhouding, …) onder de neus duwde. Toen zweeg de niet door enige vorm van economische studies gehinderde Directeur Werk en Economie. Een kleine potentaat die overigens  een record heeft wat betreft ‘gaan en komen’ van personeelsleden op zijn dienst.
Misschien kan dhr. Heylen zijn team daar eens een overzichtje van vragen, en de vertrokken personeelsleden eens polsen waarom ze het afgestapt zijn. Dit boeltje eens doorlichten.  Nu ze bij ‘t Stad toch aan het opkuisen zijn….

Pim Luks, opgelucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *