ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 16/6/2012 – 't Scheldt

Heet van de Naald 16/6/2012

ACTUEEL*DE VERKIEZINGEN NADEREN

BELONING VOOR WANBELEID?

eddy

De Antwerpse hoofdcommissaris, Eddy Baelemans, gaf zijn ontslag en wil een loopbaan starten in de politiek. Verlegen over het gebrek aan resultaten in zijn functie? Neen.
Uit eerlijke schaamte over de toename van het aantal handtasdiefstallen en overvallen in zijn werkgebied Antwerpen? Evenmin.
Is het een beloning voor het slechte beleid en de dramatische vermeerdering van de criminaliteit dat hij ‘beloond’ wordt?
De man met een volgens hem prachtige haardos – hij wrijft om de halve minuut met zijn rechterhand door zijn haar om het in de juiste krulbochten te leggen – gaf zijn ontslag omdat hem een goede (?) plaats werd aangeboden op de kandidatenlijst van Open VLD.
Daarvoor werd dan wel een bekwame schepen opgeofferd.
Wij begrijpen dat de ‘bazen’ van de liberalen de kluts kwijt zijn. Die ‘bazen’, ooit de Bende van Vier genoemd – Guy Verhofstadt, Patrick DewaelHerman Decroo en Karel de Gucht – gooiden eerst Ward Beysen uit de partij, dan volgden Jean-Marie Dedecker en Hugo Coveliers en nu werpen zij Luc Bungeneers buiten. Een der beste schepenen die de Stad Antwerpen ooit had. Een harde werker.
Iemand met een beetje eergevoel zou, toen hij vernam dat ook een zekere ‘madame’ Karin Heremans, bestuurster van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen, – als je haar bezig hoort denk je aan een visverkoopster op de markt –  werd gevraagd om op die lijst te fungeren, onmiddellijk bedankt hebben voor het aanbod. Haar Antwerpse tongval is perfect maar hoort niet in de mond van een schooldirectrice.
En over het beleid dat zij voerde in een school die ooit de trots van de stad Antwerpen was kan best gezwegen worden.

Ook problemen bij N-VA. Een partij die succes heeft trekt heel wat nieuwe mensen aan. De N-VA zal dezelfde problemen meemaken als het VB indertijd. Alleen op een groter schaal. Ik herinner me dat toen Filip Dewinter heel fier het onbenul Jurgen Verstrepen aan de pers voorstelde ‘t Scheldt het enige medium was dat zich afvroeg wat die man kwam doen bij het VB. ‘Was dat wel een Vlaams-nationalist?’

De vader van Marie-Rose Morel leent zich voor het lijstduwerschap van de N-VA. Wij geven het toe: de naam Morel blijkt onuitputtelijk te werken. En wee hem/haar die het aandurft daarop kritiek te leveren.

Verder vraagt men zich af wat André Gantman bij de N-VA komt doen? Hij was ooit een leidende figuur bij de Antwerpse B’nai Brith. Als advocaat maakte hij naam bij de afhandeling van het faillissement van een grote havenfirma.
Speelt zijn vriendschap met wijlen Rudi van der Paal een beslissende rol in zijn toetreden tot de N-VA? Zij waren regelmatig disgenoten in het uitstekende Italiaanse restaurant Il Danieli.
Het enige Vlaamse feit dat op het krediet van Gantman kan geschreven worden is het leiden van een debatavond in de Vlaamsnationale Debatclub. Maar Gantman is ook de raadsman van Il Danieli en moet er voor zorgen dat bepaalde ‘klanten‘ hun rekening wel of niet moeten vereffenen…

De strijd om het winnen van stemmen is in Antwerpen in volle hevigheid losgebarsten. Wij hebben echter heimwee naar een lijst zoals die van Kaganovemus of die van Frensen.
Hoewel de aanvoerders van de huidige partijen niet veel verschillen inzake onbenul en onbekwaamheid. Alleen, zij nemen het ernstig…

En, wat met CD&V? Wij zouden het bijna vergeten. Die partij is in Antwerpen kapogemaakt door de paljas Philip Heylen en de waggelende havenschapen Marc van Peel.

Wij zouden zowaar de slogan van het Franse satirische blad Siné-revue kunnen ovsineernemen: ‘Le journal qui fait mal et ça fait du bien .

In het Nederlands klinkt dat even duidelijk:

t Scheldt doet pijn en dat is fijn

Vanzelfsprekend hebben wij aan huistekenaar Manten gevraagd om die voor zich sprekende slogan te tekenen in een gepast embleem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *