ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 16-01-2016 – 't Scheldt

Heet van de Naald 16-01-2016

ACTUEEL

Maatjes

De blauwe plekken van
Homo Criticus

Homo Criticus staat onder de blauwe plekken. Op zijn arm én op zijn ziel. Dat was een week of zo geleden nog helemaal anders. Toen zweefde Homo Criticus op een roze wolk vanwege het nieuws dat mijnheer Rudy Collier, co-hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen en Chef van het shitty stadsmagazine CittA eindelijk met pensioen was, een feit dat werd bevestigd door een item op ATV én door het niet verschijnen van de CittA.

Maar wat bleek op 16 januari? Shit! De CittA is verrezen en nog wel vóór Jezus Christus met Pasen. En samen met de CittA is de hele vetbetaalde santeboetiek van kameraad Vodkarov aan een tweede leven begonnen.
Beroepsbabbelaars Van der Stighelen en Tanguy Ottomer op kop, de gastronomische vreters van dienst zoals de obese wijn- en Japans voerhandelaar Hoornaert, en als genadeslag voor Homo Criticus, dochter Collier, de vleesgeworden persoonlijkheids-stoornis die wekelijks in de huid – of liever: de kleren – kruipt van een of andere (dode) Hollywoodster met wie ze evenveel gelijke-nissen vertoont als een paardenbloem met een langstelige roos.

U begrijpt dat de arm van Homo Criticus onder de blauwe plekken zit. Knijpen om te ontwaken uit een boze droom. Vergeefs. En zijn ziel treurt om het niet ter ziele gaan van het ‘eigenkijkse’ blaadje én de soortement zaligverklaring van Rudy Collier. Something is rotten in the state of Linkeroever…
De geest is uit de vodkafles.

Homo Criticus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *