Heet van de Naald 14/09/2014 – 't Scheldt

Heet van de Naald 14/09/2014

ACTUEELIedereen onafhankelijk !

Draait er bij de Vlaamse Volksbeweging (VVB) een en ander schots en scheef ?
In hun niet te stelpen aandrang om de Schotten te bevrijden uit het Niet Zo Verenigd koninkrijk hijsen ze in hun arendsnest te Berchem een Schotse vlag en roepen ze iedereen op om op een groepsfoto te komen prijken. Liefst gewassen en geschoren, aldus het oproepingsbevel.
Wat een ontgoochelende breuk met de traditie sinds 1302 om nooit gewassen of geschoren de onafhankelijkheid te verdedigen. Er staat zelfs in quasi onleesbare lettertjes bij dat men best ook intiem geschoren opdaagt. Dit met het oog op het dragen van een kilt en de herfstige noordoostenwind die is voorspeld. De Schotse premier Alex Salmond (SNP) leidt onverdroten de Yes-campagne voor onafhankelijkheid en spiegelt zich nu al geruime tijd aan onze eigen onversaagde leider Geert Bourgeois (N-VA).
Salmond vindt zichzelf de incarnatie van Robert the Bruce en heeft Bourgeois al uitgenodigd om na een middag Braveheart, haggis en whisky een rondje paalwerpen te ondernemen. Vervolgens starten ze de voorbereiding op van de Schots-Vlaamse Federatie.
Mooi beeld : Geert in ontbloot bovenlijf en kilt, de Vlaamse Leeuw brullend en Vlaanderen bij zijn thuiskomst massaal doen vlaggend. Wie distilleert die dromen toch ? *schotse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *