Heet van de Naald 13-10-2016 – 't Scheldt

Heet van de Naald 13-10-2016

ACTUEEL

Maatjes

VRT bakt het nog bruiner

Blijkbaar is er bij onze openbare omroep niet te weinig maar juist te veel geld. Voor een ‘sociaal experiment’ – lees: een zoveelste bewijs dat Vlamingen onverbeterlijke racisten zijn – charterde de VRT een documentairemaakster en een stand up comedian met Marokkaanse wortels om in het Damiaandorp Tremelo een winkeltje te gaan openen.

Voor de gelegenheid verkleedde de ‘journaliste’ zich in een traditionele ingewikkelde moslima, die ook nog eens bij de lokale coiffeur polst of ze apart kan worden gekapt zonder dat mannen heur haar kunnen zien. Quod non.

En dan wordt er undercover gepeild naar de ranzige op- en aanmerkingen van de bange blanke mannen en vrouwen. In het café, op de markt, kortom, op de plaatsen waar je zelden jonge hoog- of middelmatig opgeleiden overdag en doordeweeks aantreft. Zo’n zie-je-wel-verzuurde Vlaming vreest dat die moslims dan ook nog hun eigen synagoges (sic!) zullen willen, een andere vraagt zich af of het een kebabzaak dan wel een nachtwinkel wordt.

Maar vriendelijke reacties – zoals het zoontje van het gelegenheids-koppel dat meteen mag meespelen bij de lokale voetbalclub – worden door Mohamed en Karima instinctief argwanend onthaald. Ha ja, slechte ervaringen tijdens hun jeugd!

Bij de oudere dames die aan de tand worden gevoeld, was ook een zekere Jacqueline, die sommigen herkennen als de gastvrije dame in het programma Iedereen Beroemd, waar ze met haar echtgenoot BV’s in haar woonkamer ontvangt. En wat blijkt? Jacqueline is niet zomaar wantrouwig tegenover moslims. Voor ze naar Tremelo verhuisde, woonde ze in Borgerhout, hielp moslima’s waar ze maar kon. Tot ze bedreigd werd door een groepje ‘jongeren’ die het bekende duim-over-de-hals gebaar toonden.

Er zijn nu mensen die deze uitzending van het nieuwe Pano als eenzijdig bestempelen. Die zeggen: ‘Stel je de reacties voor als een koppel Joden een winkeltje zou beginnen in Borgerhout? Of dat een homo-paar een zaak zou beginnen in Molenbeek?’

Homo Criticus is het alvast niet eens met deze laatsten. Joden en holebi’s zijn namelijk geen masochisten die hun leven beu zijn. En zelfs de jeanetten met pluimen in hun gat die zich te kijk zetten tijdens gay prides zijn niet zulke platte provocateurs als Mohamed en Karima.

Andere bazen, zelfde streken, daar op de VRT.

Homo Criticus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *