ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 11-07-2016 – 't Scheldt

Heet van de Naald 11-07-2016

ACTUEEL

Heden 10 juli,  in volle komkommertijd, zagen we op ons aller VRT een reportage over de gevolgen van de invoering van de Witte Kassa. Eigenlijk zouden alle kassa’s ‘wit’ moeten zijn, doch in de Horeca bleek dat niet evident.
Nu is ze er dus een tijdje, na jaren getreuzel, de kassa die zwartwerk kennelijk onmogelijk maakt. You hate it or you love it, de zwarte economie krijgt het wereldwijd steeds moeilijker. Betalingen in cash worden steeds meer beperkt, het Luxemburgse en Zwitserse bankgeheimen sneuvelde, de Panamapapers bezorgen sommige nachtmerries, ….
De Witte Kassa is dus slechts een detail in de internationale  strijd tegen fraude. Een programma over deze kassa vraagt natuurlijk om getuigenissen.
Zo kwam dhr. Joel Gemeiner, uitbater van Den Artist (Leopold De Waelplaats, op het Antwerpse Zuid), aan het woord. De gevolgen van de Witte Kassa voor hem?
Ik heb vijf mensen moeten ontslaan’, brieste hij. Ah zo. Als mijnheer Gemeiner zijn mensen officiëel moet betalen, moet hij er plots vijf ontslaan. Anders gesteld, deze pipo bekent gewoonweg voor heel Vlaanderen dat hij tot voor kort vijf mensen in het zwart betaalde.
Of hebben wij iets gemist? Hoe lang is de verjaringstermijn voor sociale / fiscale fraude?
Gemeiner, onze slimste Horeca-man.Blatt Leser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *