ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald 10/11/2011 – 't Scheldt

Heet van de Naald 10/11/2011

Wat Justitie en Fiscus in Italië in jaren niet gelukte, deed het Kapitaal in enkele dagen: premier Berlusconi is weg.

Als het Grote Geld Berlusconi weg wilde, dan voel ik mij verplicht iets goeds te schrijven over deze charmeur en fraudeur, die spreekt zoals de Gewone Italiaan.

De Staat is failliet, bijna tweeduizend miljard dreigt verloren te gaan. Veel Slecht Geld, van Silvio en zijn kapitaalkrachtige vrienden, van de mafia ook, daarnaast veel Frans geld, en – wat dacht u? – geld van de Bad Bank van Dexia.
Als Berlusconi onderuitgaat, dan Di Rupo binnenkort ook, dank zij de Borg.

En Silvio bleef glimlachen. Hij ziet een gezellig land, hij ziet volle restaurants en vakantiehotels. Rome bij nacht, pizza´s en gelati, en mooie Italiaanse meisjes, een liedje van onze Guido Belcanto. Silvio kent het ook.
Nu even serieus. Misschien moet hij denken aan Rome van tussen de twee Wereldoorlogen. Rome bij nacht. Toen lachte men niet. Gewapende groepen staken elkaars vakbondslokalen in brand. Linkse socialisten tegen rechtse. Berlijn tegen Moskou.
Dan toch maar de smile van Berlusconi. Het leven hoeft niet saai te zijn in een spaarzame economie, als we even niet aan het Geld en de Staat moeten denken.

Pizza´s en gelati. En love not war. Silvio Berlusconi, de ultieme mei 68-er.

Karel Anthonissen

***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *