HONDENZWEMMING – 't Scheldt

HONDENZWEMMING

… De zichzelf als links voorstellende Gatz kon er niet mee lachen dat onverdraagzame mensen hem voor de voeten wierpen dat hij jaren lang als parlementslid actie gevoerd had voor de afschaffing van die premie… en nu zelf in de pot wilde graaien. Een beetje zoals een zelfverklaard vegetariër die graag naar een BBQ gaat, onze Sven.
Bon, exit Sven, jammer voor zijn 249 kiezers in Jette, waar hij het verschil maakte. Sven dus in de vergeetput.
Tot Gwendokrijs Rutte enkele jaren later de onzalige gedachte heeft om Nöel Slangen … minister van Cultuur en Brusselse aangelegenheden etcetera te willen maken. Niet evident, deze keuze. De laatste culturele activiteit waar die Slangen (nomen est omen) zich aan bezondigde was een bezoek aan Poppentheater Pats in 1973, alwaar hij met een kakkebroek afgevoerd werd vanwege te spannend. En in Brussel had hij nooit gewoond, de enige keren dat hij er kwam was om zich vet te laten mesten met overheidsopdrachten. Probleempje dus: … als Minister van Brusselse aangelegenheden moet je daar wonen… Vanuit Turkije alwaar hij op vakantie was bleek deze reeds veroordeelde fraudeur de  nodige domiciliefraude niet te kunnen lukken (Turtelboom slaagde daar indertijd wel in), exit Slangen, die nu in Het Belang Van Limbabwe stukjes mag schrijven, hetgeen zijn interesse in cultuur alleen maar bewijst. Aangezien er in het Brusselse geen andere kandidaten bij de Open-Vld beschikbaar waren die het Nederlands machtig waren, werd Gatz dus plots minister. Hij schoof zijn zoveelste pint opzij en nam gretig plaats in zijn pluche zetel. Nuttig werk dat hij daar aflevert! Nuttig!
Twijfelt u? Leest u even mee … Minister van Cultuur Sven Gatz heeft beslist om de Hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve en de cultuur rond het Belgisch of Brabants trekpaard toe te voegen aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed’. Heeft u al van de … hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve gehoord? Straks bekommert hij zich nog over de Kattenstreling in Erembodegem, het Muizenballet in Kotegem en het Duivenwuiven in Liedekerke en het konijntje pak in Ternat.
De www.hondenzwemming.be <http://www.hondenzwemming.be geeft wat meer achtergrond. Een handvol dorpsidioten die een tiental honden het water in duwen waarbij de beesten van de verdrinkingsdood behoed worden door 2 kikvorsmannen. En een minister van Vlaamse Cultuur die het heeft over het Belgische Trekpaard, …. Gatz is dus ‘goe bezig’ zoals hij het allicht dagelijks met oogleden die bijna toevallen zelf zegt, na zijn eerste pint bij het ochtendgloren.  Zo wilde hij ook de Eucharistievieringen van het VRT scherm. ‘geen taak voor de Openbare Omroep’. Dagelijks de kijker veldrijden door de strot duwen (als er geen wedstrijd is, tonen ze hoe één van die randdebielen – heeft u Wout Van Aert al iets intelligents horen zeggen? – …hij traint, wat hij eet, wat hij van het parcours vindt, hoeveel keer hij sex heeft voor, tijdens en na de wedstrijd en of de geit dat leuk vindt… ) kan wel. Het promoten van deze pokkesaaie sport die enkel in enkele Kempische gehuchten met aan de achterlijkheid grenzend fanatisme gebezigd wordt, is dus een kernopdracht van de VRT, ook al interesseert slechts 1,5 % van de bevolking zich in dit gedoe, dat – toegegeven – nog altijd iets populairder is dan bolderen, vogelenpik, vendelzwaaien en boogschieten.  Een Eucharistieviering uitzenden? Ho maar ! De Sven kan daar niet tegen. Als Gatz naast zijn doorzopen onbenulligheid één ding bewijst is het dat hij inderdaad thuishoort in de ranzige coulissen van de Brusselse Loge, tussen de spinnewebben, het verschaalde bier en de uit elkaar vallende Brusselse franskiljons.
Gatz is waardeloos als Vlaams politicus. Twijfelt u? Enkele citaten…  ‘ik kan geen vlaggen meer verdragen’ (De Tijd, 10 augustus 2011) en verder ‘twintig jaar geleden zou ik me een Brusselse Vlaming genoemd hebben, nu een Nederlandstalige Brusselaar’. Snapt u hem?  Il est bien sympa, ce Flamin ! Mijnheer zit in de Vlaamse Regering maar is eerder Brusselaar dan Vlaming.  Il est vâchement sympa, ce Flamin de Service! Wilt U nog eens weten waarom Blatt hem niet lust? Deze kruipvlaming geeft ook geld aan ‘culturele projecten tussen de twee gemeenschappen’. Waarom de derde gemeenschap, de Duitstalige, uit de boot valt mag Joost weten. Klein beetje discrimineren zal wel mogen zeker? Uw en mijn belastingsgeld gaan onder andere naar het … ‘Centre de la Marionnette de la Fédération Wallonie-Bruxelles’. U gelooft het niet …. (www.gatz.be ). Gatz is en blijft een overloper. Eerst de Volksunie. Dan Spirit. Dan Open-VLD. Nu bij de franstalige kak ….  als je als minister van Cultuur je in Brussel niet als Vlaming meer wil profileren, dan bewijst hij dat dat hetgene is waar hij inderdaad het beste in is. Overlopen tot in het oneindige toe. Na de biersector nog één stap te gaan. De riool.
Vive Gatz !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *