ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hoezee, hoezee, le ramadan nouveau est arrivé! – 't Scheldt

Hoezee, hoezee, le ramadan nouveau est arrivé!

MaatjesHoezee, hoezee,
le ramadan nouveau est arrivé!

Wie het niet weet, heeft de jongste dagen onder een steen geleefd. Er gaat namelijk geen dag voorbij of de media geven voorlichting over de ramadan. Zelfs die media die Goedele Liekens en consoorten seks laten becommentariëren met een perversiteit die een normaal mens zou doen overwegen om in het klooster te treden. Zo stuurde Gazet van Antwerpen een reporter naar een Merksemse moslimfamilie om mee aan te zitten aan de après-vasten maaltijd en belooft/dreigt een maand lang een Marokkaanse, vrouwelijke Jeroen Meus (sic) filmpjesgewijs te laten tonen wat er allemaal lekkerder is dan asperges à la flamande.
Geen wonder dus dat Homo Criticus – islamofoob als hij is – driftig op zoek is gegaan naar andere kritische columnisten. Trouwens: islamofoob is niet het juiste woord. Een fobie is een irrationele angst, zoals je voor spinnen kunt hebben, terwijl de angst voor bommenleggers en koppensnellers helaas reëel is. Een van de dapperste, onvervaarde strijders tegen het islamisme is Prof. Dr. Afshin Ellian in Elsevier. Onder de titel ‘Ramadan is Allahs geweld tegen menselijk lichaam’, maakt Ellian duidelijk hoe hij denkt over dit ‘feest’ en de goede wensen van de staatsmedia in Nederland. ‘Het is ramadan, o, het is weer ramadan! Maar: Hoe meer islamitische terreur, des te meer enthousiasme en begrip er is voor de islam in Europa. (…) Ramadan is een symbool voor geweld: het verdedigt de irrationaliteit en verheerlijking van een behoorlijk gewelddadig boek’.
Afshin Ellian is zelf gevlucht uit het vredevolle islamitische Iran. Ook Jean-Marie Dedecker windt er geen doekjes om. De titel van zijn column op Knack.be: ‘Ik ben woedend en het gaat niet meer over, ik voel me radicaliseren’. Naar aanleiding van het bloedbad in Manchester fulmineert hij: ‘We gedragen ons als onderdanige witte ‘kaffers’ die respect moeten veinzen voor vrome fanatiekelingen die vrouwen stenigen als ze overspel plegen (…), als ze knipogen naar de kamelenhoeder’.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson is alvast niet zo’n ‘witte kaffer’. Hoewel het al decennia lang een traditie is, geeft hij te kennen dat er ter gelegenheid van de ramadan geen iftar-maaltijd zal worden aangeboden aan de moslimnotabelen. Gelijk heeft hij. Wat heeft het ministerie van buitenlandse zaken in godsnaam van doen met binnenlandse moslims?

Stiekem had Homo Criticus een beetje leedvermaak, toen een tachtigtal gevangenen van de Dendermondse bajes weigerden om naar hun cellen terug te keren. Ze waren te weten gekomen dat hun moslim-collega’s ter ere van de ramadan recht zouden krijgen op een tweede, extra wandeling. Waarschijnlijk vinden ze dit provocatie, een begrip dat voor moslims blijkbaar een andere betekenis heeft. Een affiche in Rotterdam waarop een gesluierde moslima een joodse jongen met keppeltje kust en daarbij de tekst ‘In Nederland kies je je partner zelf’. Nou dàt heet voor politici Fatima en Nourdin pas echte provocatie.

Inmiddels wordt er in onze media amper aandacht besteed aan de moordpartij op een bus met koptische christenen in Egypte. Uitgerekend de burgemeester van Tel-Aviv liet zijn stadhuis oplichten in de kleuren van de Egyptische vlag uit solidariteit met het dertigtal dodelijke slachtoffers van deze laffe IS-aanslag. Aanslagen en oproepen daartoe horen traditioneel bij de ramadan. Hout vasthouden, want het feest is nog maar pas begonnen. En hitte kan nooit goed zijn voor verhitte gemoederen met dorst.

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *