ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent HET VERSCHIL TUSSEN SMURFEN EN NAZI’S – 't Scheldt

HET VERSCHIL TUSSEN SMURFEN EN NAZI’S

Er zijn zo van die dagen dat men zich bij het doornemen van de ochtendkranten in zijn koffie verslikt. ‘Antwerps zakenman veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en 1 200 euro boete’. Wat had betrokkene uitgespookt? De snoodaard had agenten beledigd. Zwaar beledigd. Betrokkene had vier  van hen ‘Smurfen’ te noemen, erger nog ‘Smurfkes’.
Volledig ontoelaatbaar, in ons beschaafd Avondland. Agenten zijn geen smurfen, ze willen bovendien niet geplaagd of uitgelachen worden, … hun leven is al zwaar genoeg. Snikkend wendden ze zich dus tot de rechtbank, daarin gesteund door hun mama’s en door hun vriendjes. En door de mama’s van de vriendjes. Ook de bomma was erg boos. ‘Onze Kevin Smurf noemen, foei, hij speelt er zo graag mee’.
De rechter gaf de snikkende agenten gelijk en veroordeelde de stouterd tot een straf om U tegen te zeggen. Drie maanden  cel. Astemblief !
De zwaar aangedane agentjes, die naar verluidt nachten niet geslapen hebben van het onrecht dat hen aangedaan werd, en maandenlang psychologisch begeleid werden zodat ze tegen de Antwerp Gay Parade terug fluks en monter te been zijn, kregen elk 200 euro schadevergoeding.
Om een nieuw tutu’ke te kopen voor op de afterparty van de Gay Parade? Om de verzameling Barbie‘s aan te dikken? En die gasten (bijna schreven we slappelingen) moeten voor onze veiligheid zorgen. Nou moe…. een mens wordt er treurig van. Ander berichtje, diezelfde ochtend ‘Philippe Moureaux (PS) noemt Jan Jambon een Nazi‘.
Voilà, dat noemen we pas een belediging. Respect! Iemand vergelijken met een bende schurken die half Europa onder de voet gelopen hebben en die miljoenen mensen omgebracht hebben vanwege hun geloof of etnische achtergrond.
Nogal wat anders dan iemand vergelijken met een sympathiek stripfiguurtje. Denkt U dat dit tot vervolging zal leiden? Iemand een Nazi noemen? Dat oud-burgemeester van Molenbeek Moureaux zich voor dergelijke uitspraak voor een rechtbank moet verantwoorden?
De man die van zijn gemeente het grootste Moslimterroristenhol van Europa gemaakt heeft? Dat deze grofgebekte onbeschofterik gestraft zal worden voor deze zware belediging aan het adres van een minister? De weddenschappen gaan nu in.
Ondertussen concluderen wij; Nazi’s zijn OK, smurfen niet. Of hebben wij het alweer verkeerd begrepen ?Blatt Leser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *