ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Het gevoetbal is dus op gang gekomen – 't Scheldt

Het gevoetbal is dus op gang gekomen

Zo. Het gevoetbal is dus op gang gekomen. Positief, al was het maar omdat we nu zeker zijn dat het binnenkort gedaan is. Geen probleem hoor, deze miljonairs achter een bal zien aan te hossen, laat staan dat we het moeilijk hebben met de ‘spontane’ volksvreugde en bijhorende activiteiten.

Als mensen zich geroepen voelen om de heren te steunen door met een vlaggeske (al dan niet belachelijk gemaakt met het logo van een biertje erop), doe maar op. Wat Blattje wel ergert, is de sluipende manier waarop de gokmaffia zich een plekje in onze samenleving verovert. “Echte spelers zetten in” en andere slogans moeten de verstandelijk minder begaafde voetbalsupporter overhalen om … ja, om wat ? Om te gokken, inderdaad. Bedrijven zoals Unibet en Napoleon Games zijn omnipresent in de reclameblokken rond het voetbalgedoe. Dat gokken (net zoals alcohol)  zwakkeren in onze samenleving ten gronde kan richten is algemeen bekend. En zoals ex-verslaafde Arne Nilis (zoon van de bekende ex-voetballer)het eerlijk  stelt : het begon als kind met kraslotjes kopen.

De truken die de Gokmaffia gebruiken zijn overigens parallel met die van de drugsmaffia ; je begint met het goedje “gratis” te geven. Schrijf je in, en je ontvangt 50 euro “gratis”…. (net zoals je je eerste dosis wit spul wel best gratis kan vinden)…  Blatt ging eens kijken naar de jaarrekeningen van deze bedrijven. Napoleon Games rijft zo’n zes miljoen binnen,  Blijkt dat Unibet gewoon  geen jaarrekening publiceert…

Onwettig, inderdaad (ok, de SP-Auw kandidaat Tom Meeuws publiceert er ook geen van zijn bedrijf, Doe Doe Klopgeest)  … Mogen we de eenvoudige vraag stellen waarom de minister van volksgezondheid de reclame voor gokken niet gewoon zou verbieden?

Missen we dan iets ? En als we toch bezig zijn ; de reclame van alcohol rond heel het sportgebeuren, misschien ook afschaffen ? Of wil men gewoon niet dat het aantal gokverslaafden vroeg of laat groter wordt dan het aantal drankzuchtigen, die met zo’n half miljoen zijn in dit apenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *