Het geslacht Borgia I (Homo Carnale) – 't Scheldt

Het geslacht Borgia I (Homo Carnale)

De paus bv. (Tom van Bauwel) droeg rode lappen, los rond het lichaam geslingerd. De vier overige mannelijke rollen kwamen ook helemaal niet middeleeuws uit de verf. Twee verschenen zelfs in hedendaags burgerpak. Alleen de dames hadden een min of meer aangepaste kledij. Dat was ook het geval voor de twee engelen uit het koor.
Het verhaal van paus Borgia, Alexander VI, is bekend. Zijn vrouw, VanozzaCantanei (uitgebeeld door Leen de Veirman), schonk hem drie kinderen: dochter Lucrezia en de zonen Cesare en JoffreBorgia.
Het Vatikaan was ontheiligd door sex-orgieën, door incest, moord en andere uitspattingen. Dat werd op de scène uitvoerig uitgebeeld door o.m. talrijke vloeken en scheldpartijen en ongemeen schunnige taal.
Er werd weinig gesproken: wel veel geroepen en luid geschreeuwd. Nochtans waren er na de pauze slechts een tiental toeschouwers – waarschijnlijk echte toneelliefhebbers – niet teruggekeerd naar hun plaatsen.  Meer nog: na afloop kregen de acteurs een langdurig en stormachtig applaus…
Ik vrees dat BAFF het niveau van het voormalige Raamtheater niet meer zal halen.
Uitstekend was het koortje, begeleid door Lieve van Acker. Dat bracht een Gregoriaanse eigentijdse (= middeleeuwse) muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *