HET BREDA BOEK – 't Scheldt

HET BREDA BOEK

De komst van de Romeinen brengt grote veranderingen teweeg, evenzo die van de Franken (Germanen) enkele eeuwen later.
De belangrijkste en ook grootste metamorfose ondergaat de stad echter onder het bewind van de graven van Nassau (1405-1566), een periode die met recht de Gouden Eeuw van Breda wordt genoemd. In die tijd komen beeldbepalende monumenten van de stad tot stand en krijgt de stedelijke infrastructuur zijn beslag.
Een tweede hoogtepunt vormt de negentiende eeuw. Breda is dan een libe-rale stad die met zijn parken en boulevards Brussel tracht te imiteren.
Het derde hoogtepunt wordt gevormd door de huidige tijd, met enorme nieuwbouwplannen voor infrastructuur en nieuwe wijken.
Johan Hendriks, Gerard Otten en Patricia Böschen vatten deze bijzondere geschiedenis van Breda samen in ‘Het Breda Boek’, een gezamenlijke productie van het Bureau Cultureel Erfgoed, het Stadsarchief van Breda en Breda’s Museum.
Met zijn talrijke foto’s en vlot geschreven teksten geeft Het Breda Boek in een notendop de belangrijkste historie van de stad weer, inclusief markante gebeurtenissen en kleurrijke personages.
Een aangenaam en tegelijk leerrijk boekje.Johan Hendriks, Gerard Otten en Patricia Böschen * Het Breda Boek * Uitg. Waanders * 384 p * ISBN 978 90 40084 83 6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *