ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Het Allerlaatste Nieuws – 't Scheldt

Het Allerlaatste Nieuws

ACTUEEL

Blatt Leser

Het Allerlaatste Nieuws

Eind april berichtte zowel Gazet van Antwerpen als Het Nieuwsblad over een eens te meer pijnlijke rechtszaak. Een 81 jarige man staat terecht wegens een opzettelijke aanrijding in de Antwerpse studentenbuurt, waarbij een dronken voetganger, een Mongoliër, zwaar gewond werd en 10 dagen later overleed. De 81 jarige had net ‘een vriendin’ afgezet, na een gezellig samenzijn ergens anders. Het Openbaar Ministerie eist een – vrij symbolische – straf. Van dit voorval stond niets in Het Laatste Nieuws. Vreemd, meestal besteden zij nog meer aandacht aan dergelijk voorval, en gaan ze alle omstaanders interviewen, brengen ze een reportage over de mama en de papa van de Mongoliër, staan er 23 foto’s van de dader enzovoort. En nu, nu zal den Blatt met zijn slecht karakter, eens vertellen waarom dat nu NIET gebeurd is.
Wie was die dader? Wij citeren ‘graag’ uit GvA en HN; ‘een 81 jarige oud-bankier’, ‘oud-voorzitter van Het Spaarkrediet’, ‘uit een invloedrijke familie die actief is in de mediawereld’.
Ha ! Welke familie zou dat zijn? V.T.? Van Turnhout? Van Tierelantijntje? Van Tisnaardekloten?
Wacht eens even, welke familie bezat het Spaarkrediet, en bezit nu een reeks kranten? Misschien, ….Van Thillo?
Anders gesteld; Nonkel Joris brengt ‘zijn vriendin’ thuis, rijdt een dronken Mongoliër die wat voor zijn Mini Cooper staat te zwammen aan gort en Het Laatste Nieuws, eigendom van de familie, schrijft er met geen letter over.
Hoe zou dat gaan? Christianke die de telefoon pakt en HLN de opdracht geeft dit nieuws te verzwijgen? Of de Hournalisten zelf die te bang zijn om dit nieuws te brengen? In elk geval, we kijken uit naar het vonnis. Wedden dat daar met geen letter over gerept wordt, in HLN, eigendom van de familie Van Thillo?Overigens was stamvader Bill wél een fijne kerel. Rechtlijnig Vlaming, die gretig de IJzertoren en het Zangfeest sponsorde. Op zijn oude dag kwam hij nog wel eens in de Lange Gasthuisstraat, in Het Spaarkrediet, rondsloffen. Op zeker ogenblik spreekt een pas aangeworven bewaker hem argwanend aan ‘Meneer, bent U van het Spaarkrediet?’Antwoord van den Bill nee jongen, Het Spaarkrediet is van mij’.Bankiers met humor. Dat waren nog eens tijden.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *