ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent GREGORIUS     – 't Scheldt

GREGORIUS    

Gregorius is rond 540 in een machtige aristocratische Romeinse familie geboren. Als afgestudeerd jurist begon hij aan een bestuurlijke carrière, maar na een paar jaar koos hij voor het monastieke leven: hij stichtte kloosters en zette zich in voor de armen. Na zijn verkiezing tot paus in 590 hield hij zich intensief bezig met zendings- en liefdadigheidswerk.

Hij heeft bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de Romeinse liturgie en de kerkmuziek (met name de gregoriaanse muziek). Hij heeft belangrijke pastorale, ethische en spirituele werken geschreven. Hij is in 604 gestorven en zijn verering heeft zich onmiddellijk verbreid.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Vanaf de laatste augustusdagen zult ge weer uw schoenen dragen***VOLKSWEERKUNDE     Hoe meer donder in augustus, hoe meer nat in de winter.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Als eind augustus meeldauw ontstaat
kijken de boeren vaak heel kwaad***CITAAT I     Rik Torfs: ‘Turkije is lid van de NATO. Om welke waar-den te verdedigen eigenlijk? Zeker niet de onze’.***De oude man smaakt altijd naar de jonge***CITAAT II     Clint: ‘Telenet alleen voor rijken? Voor het sportpakket Play Sports komt er 1,95 euro per maand bij. Afhankelijk van het pakket dat je hebt, varieert ook de prijsstijging. Voor wie bij Telenet internet, digitale tv en vaste telefoon heeft, bedraagt de verhoging 11,9 % ofwel 18,40 euro. En dat is niet mis’.
*

De Franse zenders TF 1-2-en 3 geven geen onderschriften meer. De talrijke tv-kijkers missen op zondagavond de ondertiteling van de wekelijkse film die Cinéclub de Minuit  al tientallen jaren aanbiedt.
Misschien kan Telenet binnenkort het beeld weglaten als bezuiniging…?Sinjoor***Het moet vroeg steken dat een goede doorn zal worden***CITAAT III     Koen Meulenaere: Slotvraag: zouden er in de wereld eigenlijk mensen zijn met nog minder fatsoen dan Vlaamse socialisten?
***Wat Jantje is, zal Jan worden***TOM ONBENUL     Wij lezen in Knack: ‘Nieuw SP.A-voorzitter Antwerpen Tom Meeuws:  ‘Weg met de Wever: daar houd ik echt niet van’.Zelden heeft een politiek onbenul, een intellectuele minus habens, een individu dat eerst getracht heeft carrière te maken in een andere partij, zich zo belachelijk aangesteld als Tom Meeuws. Tom Meeuws die zich opwerpt als de nieuwe topman van de lokale socialistische partij.Zo zet de Antwerpse sp.a de traditie verder van onbekwame profiteurs die de partij mogen leiden.In ‘t Scheldt leest u zowel een commentaar van Blatt Leser als een van Gerard van Clapdorp.Sinjoor***Zulk ei, zulk jong***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *