ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent GOEDELE – 't Scheldt

GOEDELE

Goedele werd volgens haar heiligenverhaal (Vita Gudilae), opgetekend tussen 1048 en 1051, rond 650 geboren als dochter van de H Amalberga en de H Witger. Ook de andere twee kinderen uit dit gezin zouden als heiligen worden vereerd. Haar peettante was de H Geertruida van Nijvel, in wier klooster ze als kluizenares werd opgevoed.

Volgens de legende ging zij elke ochtend voor dag en dauw naar de kerk. De duivel zou regelmatig de kaars in haar lantaarn hebben uitgeblazen, om haar af te leiden van de goede weg. Goedele bad daarop tot God en de kaars ging direct weer branden.***VOLKSWEERKUNDE     Met Driekoningen lengt de dag zoveel als het geitje springen mag. Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Geeft januari muggenzwermen,dan hoort men in de oogstmaand de boeren kermen.***NIEUWE RUBRIEK: RIJP VOOR ’T ZOTHUIS     Er gebeuren zoveel onzinnige dingen dat wij besloten hebben een nieuwe rubriek te starten: RIJP VOOR ‘T ZOTHUIS.  Stuur ons gerust de naam (namen) van die personen waarvan u overtuigd is dat hij/zij rijp is voor zeer langdurige opname in een zothuis.***Die heden wat spaart heeft morgen wat***CITAAT I Philippe Delussine, CEO van RTL België:     ‘Het echte gevaar voor onze media heet GAFA: Google, Apple, Amazon en Facebook’.***CITAAT II Jan Segers in Het Laatste Nieuws:
     ’Wel, dat België dus helpen Jan Jambon en zijn N-VA elke dag
te redden. Dat is een vaststelling, geen oordeel. U mag hen dat kwalijk nemen’.
***Beter aan een vette dis dan op een dorre heide***CITAAT IV Kaaiman in De Tijd:     ‘Dat was eerder dit jaar al aangetoond in een peiling van Gazet van Antwerpen. Dus kozen Groen en de sp.a ervoor samen op te komen, want de domheid van politici in Antwerpen wordt door de domheid van andere politici nergens ter wereld overtroffen. Wat duidelijk genoeg is gebleken uit het gretige bezoek van het quasi voltallige schepencollege aan een duur feestje van een net uit de coma ontwaakte junk die met zijn bedrijf op de rand van het faillissement balanceert. Naast Claude Marinower, niet uitgenodigd, ontbraken alleen Nabilla Ait Daoud en Ludo Van Campenhout, die geen van beiden alcohol mogen drinken, de een van religieuze en de andere van seculiere overheden.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *