ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent GOEDELE     – 't Scheldt

GOEDELE    

Goedele werd volgens haar heiligenverhaal (Vita Gudilae), opgetekend tussen 1048 en 1051, rond 650 geboren als dochter van de H Amalberga en de H Witger. Ook de andere twee kinderen uit dit gezin zouden als heiligen worden vereerd. Haar peettante was de heilige Geertruida van Nijvel, in wier klooster ze als kluizenares werd opgevoed. Volgens de legende ging zij elke ochtend voor dag en dauw naar de kerk. De duivel zou regelmatig de kaars in haar lantaarn hebben uitgeblazen, om haar af te leiden van de goede weg. Goedele bad daarop tot God en de kaars ging weer branden.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Na Driekoningen wordt de stap van de haan elke dag langer***VOLKSWEERKUNDE     In januari weinig nat, brengt veel wijn in ’t vat.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Als het in januari dondert, wees dan voor ziekten niet verwonderd***CITAAT     Kaaiman in De Tijd: ‘Afgaande op de subjectieve duidingbrengers in onze media, helaas talrijker dan objectieve feitenbrengers, is er de voorbije acht jaar in Amerika wel meer gebeurd wat wij niet wisten. Zo schijnen zelden meer onschuldige zwarten door de politie te zijn doodgeschoten dan onder Obama. Die Mexicaanse muur van Trump, nooit geloofd dat hij er zou komen? Hij staat er al! Voor negentig procent af. Jazeker, hier en daar moet nog wat opgevoegd worden, maar voor de rest kan er geen sombrero over, onder of door. Eerste steen plechtig gelegd door Obama.
De handelsverdragen waar Karel zo hard op gezwoegd heeft, wie heeft die tegengehouden? Obama.
Wie wou het klimaatakkoord niet tekenen en heeft uiteindelijk een ruime nooduitgang geëist? Obama.
Wie erkende het Internationaal Strafhof niet? Obama.
Wie heeft Guantanamo opengehouden? Obama.
Wie heeft Obamacare gesaboteerd? Obama.
Wie tolereerde in meer dan twintig staten een abortusverbod? Obama’.
***Geld lenen breekt vriendschap***CITAAT II     Op webstek ‘Golfbrekers’: ‘Volgens de Leidse rechtsgeleerde en filosoof Paul Cliteur is de berechting van politicus Geert Wilders wegens discriminatie ‘zeer zorgwekkend’ en te vergelijken met eerdere vervolgingen van actrice Brigitte Bardot en de schrijvers Oriana Fallaci en Michel Houellebecq’.***Gouden vinken zijn de beste voorspraak***PROFICIAT !    ‘Van harte proficiat met de keuze van inhoudsloze lawaaimaker Calvo tot Koning Onbenul. Vraagje: had Kris Peeters geen kans?’ D. AntwerpenRedactie: Peeters verloor maar nipt. Als troost: hij is dat gewoon…***Geen berg zo steil of hoog, daar een ezel, met goud beladen, niet op klimt***CITAAT III     Kaaiman in De Tijd: ‘Minder dan een week nadat Peeters in grote bescheidenheid en met een zekere ontroering had aangekondigd dat hij naar Antwerpen verhuist om onze leider ook bij de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen koeioneren, was hij alweer ruzie aan het stoken vanop het CD&V-congres, waar hij toevallig naast Hilde Creeevits zat te glunderen. Onze leider deed er niet wijs aan om de campagne nu al te openen, zei hij nadat hij ze een week eerder zelf had geopend. Die man is een pathologische querulant. Moet geïnterneerd’.***Veel koeien, veel moeien***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *