ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent GODELIEVE     – 't Scheldt

GODELIEVE    

Zij werd rond 1045 geboren op slot Londefort in Wierre-Effroy. Volgens de gewoonte van die tijd werd zij op vijftienjarige leeftijd uitgehuwelijkt aan een zekere Berthold, die geen zin had in dit huwelijk en zijn vrouw verbande naar een boerderij, waar zij zwaar werk moest doen en slechts een homp brood te eten kreeg. Uiteindelijk liet hij haar door twee knechten wurgen en in een put gooien. De mensen begonnen haar snel als een heilige te vereren en riepen met succes haar hulp in.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Is in juli de morgen rood, ’s avonds verkeert het weer in nood***VOLKSWEERKUNDE     Die wil hebben goede rapen, moet werpen in juli de zaden. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Hoort men in juli de tureluur, dan is er regen binnen het uur***DUBBELNUMMER     Dit is een dubbelnummer. Volgend nummer (1245) verschijnt op 19 juli 2016.***Alle grijpers zijn geen dieven***CITAAT I     Herman Brusselmans in Knack: ‘Wie zegt dat er problemen zijn met allochtonen wordt rechts genoemd. Dat is bullshit’.***Van drinken en klinken is men gauw op stro***CITAAT II     Jean-Marie Dedecker in Knack: ‘Ik sta klaar om teleurgestelde N-VA-kiezers te ontvangen. Ik voel de buik van de samenleving en er borrelt iets. Wij kunnen die misnoegdheid opvangen’.***Na gedaan werk is het goed rusten***CITAAT III     Pol van Grembergen, ex-VU parlementslid over Villa Politica: ‘Wij hebben hier gedroomd van Den Haag Vandaag en we meenden dat dit het politieke forum zou zijn waarop we de politieke discussie op een volwassen wijze zouden aanbrengen bij de gemeenschap.
Het werd echter Villa Politica, of beter Villa Infantila’.
***Als elk zijn werk doet, dan worden de koeien ook gewacht***CITAAT IV     Ger Groot in Trouw: ‘Van tijd tot tijd wordt me gevraagd zitting te nemen in de jury van een boekenprijs. Ik heb daar inmiddels een punt achter gezet. De winnaar was meestal een compromis-kandidaat waar geen van de juryleden overwegende bezwaren tégen had’.***Wie heel jong is afgestorven, heeft voor arbeid rust verworven***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *