ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent FRANCISCUS     – 't Scheldt

FRANCISCUS    

Franciscus is in 1181 in Assisi (Italië) geboren als zoon van een rijke koopman. Hij kende een zorgeloze, comfortabele jeugd en wilde altijd ridder worden, maar na een visioen gaf hij alles op. Om God in armoede te volgen.

In juten kleren begon hij in 1208 als bedelmonnik boetedoening te prediken. Hij kreeg al snel gezelschap van enkele volgelingen en stichtte met instemming van paus Innocentius III de orde van de minderbroeders. In 1224 ontving hij de stigmata. Ziek en bijna blind componeerde hij het Zonnelied.
Hij is op 3 oktober 1226 overleden en in 1228 heilig verklaard. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***In oktober meldt de winter zich, in november speelt hij baas***VOLKSWEERKUNDE     Is oktober aangekomen, blad voor blad vliegt van de bomen. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Vanaf Franciscusdag, de boer zaaien mag***HOE IS HET MET ONZE ECONOMIE?     Noteer: de tabakshandelaar is de sigaar, de bakker verdient zijn brood niet meer en de herenmode is de das omgedaan. De lampenverkopers zien de toekomst duister in en de scheepvaart is de wind uit de zeilen genomen, de timmerman weet niet meer van welk hout pijlen te maken, menige houthakker heeft er het bijltje bij neergelegd terwijl de kousenfabrikant er geen gat meer in ziet.
De horlogemakers zouden de tijd willen terugzetten en de confectie-industrie moet er een mouw aan passen. De tuinders heeft men knollen voor citroenen verkocht, de binnenschippers zijn aan lager wal geraakt en de chauffeurs zijn de macht over het stuur kwijt omdat de wegen aan belasting bezweken zijn.
De wielrenners weten niet meer rond te komen, de badmeesters kunnen het hoofd niet meer boven water houden en de bierbrouwers moeten uit een ander vaatje tappen en voor vele bioscopen valt het doek. De kwekers zitten op zwart zaad, de schoorsteenvegers komen op straat te staan, de stratenmakers kunnen wel op het dak gaan zitten, de mijnbouw graaft zijn eigen graf en de NMBS is het spoor bijster bij de luchtvaart-maatschappijen hangt er nog heel wat in de lucht en dat terwijl de metselaars in de put zitten en de caféhouder het zat is.
Met dank aan Sauer***Men moet het ongeluk geen bode zenden***Bericht uit Zuid-Afrika.
Eergisternag was daar inbrekers op my eiendom. Gelukkig het my huis se alarmstelsel geaktifeer en lawaai gemaak. Die polisie en sekuriteits-beamptes was binne 30 sekondes by my huis, maar die 2 swartes het gevlug. Ons behoort aan ‘n groep op Whats App. Vanoggend het 10 mense laat weet dat hulle vreemde swartes in hul tuine gewaar het. Weens korrupsie word ons land al hoe armer, en diefstal en huisbrake styg met rasseskrede.
Boerskot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *