ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent FRANCISCUS – 't Scheldt

FRANCISCUS

Franciscus is in 1181 in Assisi geboren als zoon van een rijke koopman. Hij kende een zorgeloze, comfortabele jeugd en wilde altijd ridder worden, maar na een visioen gaf hij alles op om God in armoede te volgen. In jute kleren begon hij in 1208 als bedel-monnik boetedoening te prediken.

Hij kreeg snel gezelschap van enkele volgelingen en stichtte met instemming van paus Innocentius III de orde van de minderbroeders. In 1224 ontving hij de stigmata. Ziek en bijna blind componeerde hij het Zonnelied. Hij is op 3 oktober 1226 overleden en in 1228 heilig verklaard.Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Met Sint-Franciscus zaai maar aan, ’t geeft ons wagens vol met graan***VOLKSWEERKUNDE     Als de ganzen nu al naar het zuiden vliegen, zal de winter er niet om liegen.Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Als de duivel oud wordt, leert hij bidden***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd: ‘Op kop van de stemmingmakerij liep uiteraard De Standaard, een vuige gazet die niet schrijft wat haar lezers moeten weten maar wat ze moeten denken. En die in zowat elk artikel, over wat dan ook, met een schijnbaar achteloos maar gemeen tussendoorzinnetje de lezers verder indoctrineert tegen onze leider en zijn partij’.***Bij een jong paard behoort een oude ruiter***CITAAT II     Kaaiman in De Tijd: ‘Meus tot de journaliste van De Standaard: ‘Het is de kwaliteitspers – jouw krant, durf je dat te schrijven? – die niet correct geciteerd heeft uit een correct interview in de boekskes’.***Een gouden sleutel opent de poorten van de hel***EENHEIDSWORST     Op 9 September speelde STVV tegen ‘den Antwerp’, en wel op de Bosuil. Op de website van zowel Gazet van Antwerpen als Het Belang van Limburg verscheen rond 22 u een verslag. Deze twee verslagen zijn identiek. Uiteraard, aangezien de journalist dezelfde is … De titel is echter verschillend.
Wij laten u raden welke supporterachtige titel bij welke krant hoort ‘Antwerp stormt naar voren na gelijkmaker van Owusu, maar vergeet winning goal te maken’ en ‘STVV komt niet verder dan gelijkspel in kolkende Bosuil’.
Twee verschillende vlaggen voor dezelfde lading … kan het nog onnozeler?
En in De Standaard, om 6 u ‘s morgens Antwerp kan niet winnen in kolkende Bosuil … alweer hetzelfde artikel van dezelfde schrijvelaar!
Eigenlijk is het verschrikkelijk hypocriet. Deze kranten willen gewoon verbergen dat ze alle drie hetzelfde schrijven. Waarom eigenlijk? Misschien een nieuwe naam voor Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard: Eenheidsworst 1, Eenheidsworst 2 en Eenheidsworst 3.Blatt Leser***Platte beurzen maken dolle zinnen***N-VA GEEN VLAAMSE PARTIJ MEER – WAS ZE HET OOIT?N-VA laat communautaire achterwege in komende kiescampagne. Er is bijgevolg geen enkele reden meer om die partij uw stem te geven.Sinjoor***Men lokt geen haviken met ledige handen ***WIE WORDT
KONING ONBENUL * KONINGIN TROELA ?
Stuur ons uw kandidaat / kandidate voor de titel van
Koning Onbenul / Koningin troela.
Redactie ’t Scheldt, Helenalei 53, 2018 Antwerpen * [email protected]***

HANSHA MOMENT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *