ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent FRANCISCA ROMANA – 't Scheldt

FRANCISCA ROMANA

Francisca is in 1384 in Rome geboren. Ze was een voorbeel-dige echtgenote en moeder en heeft haar leven aan gebed en armenzorg gewijd. Ze heeft de Congregatie van de Oblaten van Maria gesticht. Ze overleed in Rome in 1440 en is in 1608 heilig verklaard.
Bron: Heiligen Uitgeverij Roularta.***Een hommel in maart geeft een goed wijnjaar***VOLKSWEERKUNDE     Een maartse vlo maakt de boer blij.
Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Op Johannesdag (8/3) regen, het weer valt veertien dagen tegen.***CITAAT I VERKRACHTEN…     Er is verkrachten en verkrachten. Ene Jimmi Moons bestuurs-lid in Beringen van de N-VA heeft geschreven aan De Poorter, ex journalist, dat men zijn dochters en vriendinnen maar eens moest
verkrachten. Fijnzinnige taal kan men dat niet noemen, maar een bedreiging zoals gezegd is het allerminst.Of gaat men er van uit dat hij de aanvoerder is van het uitschot die dat wel zou kunnen doen? Ik zou zeggen dat men hier de logica gewild verkracht heeft.
M Strobbe.***Maart droog en mei nat veel hooi en zaad zat***CITAAT II Mie Vogels
     Mie Vogels: ‘War on drugs? De Wever krijgt niet eens de hondenstront opgekuist’.***
Als men van de duivel spreekt ziet men zijn staart***STANDINGVOLLE KRANT     Grote titel in Gazet van Antwerpen: ‘Elke keer dat iemand zijn gat afkuist word ik rijker…’.
Een hoofdredacteur, die naam waardig, gooit op staande voet zo’n scribent buiten. Op de redactie van Gazet van Antwerpen viert men dergelijke vulgariteit.
En zich dan maar verbazen dat het aantal abonnees dat de krant opzegt steeds maar blijft stijgen.Totdat de krant wordt opgeheven? Dat gebeurde met Het Volk ook.Sinjoor***De heiligen komen om hun was***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *