Fluppe de Hypocriete – 't Scheldt

Fluppe de Hypocriete

Maatjes

‘t Scheldt: onafhankelijk, niet-gesubsidieerd, satirisch weekblad

Bezoek onze webstek:   www.tscheldt.be
——————————-

Fluppe de Hypocriete

Begin maart heeft het koning Filip behaagd om de vorst van Qatar met alle égards te ontvangen. Bijna een staatsbezoek, ware het niet dat sjeik Tamim daarvoor langer in ons koninkrijk moest verblijven én zijn drie (!) vrouwen moest meebrengen. Niks opzienbarends, gezien de wereldvreemdheid van onze vorst.

Mocht Fluppe Homo Criticus hierover hebben geconsulteerd, dan zou hij Hem deze ontvangst ten stelligste hebben afgeraden. Qatar is immers dikke vriendjes met Al Qaida, IS, Hamas en de Moslim Broeders en wordt door zijn buren – Saudi Arabië, de Emiraten, Bahrein en Egypte sinds vorig jarig geboycot als een pestlijder. Geen handel, geen diplomatie, geen Qatar vliegtuigskes in andermans luchtruim. En voornaamste eis: televisiezender Al Jazeera opdoeken, want hoewel de Engelstalige versie best te pruimen is vanwege ernstige reportages, blijkt de Arabische tegenhanger een haathut van formaat.

Vaneigens dus dat de sjeik elders vriendjes zoekt en die heeft hij dus gevonden in Iran, Turkije en… het Koninklijk Paleis. Onder het motto ‘eerst het vreten en dan de moraal’ hadden de beide majesteiten het dus over economische samenwerkingen, ondermeer met het oog op het Wereldkampioenschap Voetbal dat in 2022 in het smoorhete Qatar zal of zou moeten plaatsvinden.

Kijk, en dat is nu de druppel die het vat van de hypocrisie doet overlopen. Koning Fluppe spreekt zijn dotatie aan om een maatpakmoslim te paaien met (halal?) spijs en drank. En inmiddels zet hij broertje Laurent voor schut omdat die zonder koninklijke goedkeuring en zegen te gast was op een Chinees feestje. En dan niet eens in Het Fornuis.

Moet er nog zand zijn?

Hoogachtend,

Bert Murrath, hoofdredacteur ’t Scheldt,  Helenalei 53, 2018 Antwerpen

[email protected] * www.tscheldt.be * tel 03 2397022 * 0486 054510 * fax 03 2308354.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *